Etiketler:
  1. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.498
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON

    Sehzade Pİlavi

    Konu, 'Pilavlar' kısmında esena tarafından paylaşıldı.

    ŞEHZADE PİLAVI
    Malzemeler : (4 kişi için)

    2 su bardağı Pirinç
    3 su bardağı Su
    2 yemek kaşığı Antep Fıstığı
    2 yemek kaşığı Badem
    2 yemek kaşığı Kuru Üzüm
    1 çay kaşığı Tarçın

    1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ
    1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
    Tuz, Karabiber

    Hazırlanışı :

    Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin.

    Yıkayıp, suyunu süzün. Bademi kaynar suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun.

    Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın. Antep fıstığı ve bademi ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Pirinci ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve suyu katın.

    Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pilavı pişmeye bırakın. Daha sonra ocaktan aldığınız pilavın üzerine kağıt havlu örtüp, 15 dakika kadar demlendirin. Pilavı karıştırıp servis yapın.

    Sıcakken servis yapınız.


     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.401
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    hıııııımmm nefis bir şeye benziyor
     
Sehzade Pİlavi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mercimekli pilav

    Mercimekli pilav

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş) 1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç 7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş) 1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır) 1 çay bardağı soya yağı Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Teflon...
  2. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  3. iç pilav

    iç pilav

    Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarin 40 gr Çam fıstığı 50 gr Soğan 200 gr Kuzu ciğeri 2 bardak Et suyu 1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Yenibahar 40 gr Kuşüzümü 1 demet Dereotu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba...
  4. Firinlanmiş Erişteli Pilav

    Firinlanmiş Erişteli Pilav

    Malzemeler 3 su bardağı erişte 3 çorba kaşığı margarin 4 bardak et suyu 2 domates Tuz ve karabiber Yapılışı Domatesleri ince ince doğradıktan sonra bir tencerenin içinde kızdırmış olduğunuz yağın içinde hafif kavurun.4 bardak et suyu da ilave edin ve kaynatın.Karışım kaynadıktan sonra erişteleri üzerine ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.Eriştelerin hafif ateşte suyunu...
  5. Brüksel Lahanalı Pilav

    Brüksel Lahanalı Pilav

    Malzemeler 200 gr. Brüksel lahanası 2 su bardağı pilavlık kalite pirinç 3 ya da 4 bardak et suyu 40 gr. tereyağı Limonlu sıcak su (pirinci ıslatmak için) Tuz Yapılışı Ön hazırlık olarak, pilavlık pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Sonra, pirinci yıkayıp süzün. Beri yanda, Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın. Hepsini ortadan ikiye bölün....

Sayfayı Paylaş