1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    simit

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzeme 1 kg un
    1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr)
    3 çorba kaşığı pekmez
    1 su bardağı susam
    1 çorba kaşığı tuz
    2 su bardağı ılık su
    1 su bardağı süt


    Hazırlanma Şekli

    *Bir su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker, mayayı katın eritin. Kabarması için 2-3 saat ılık bir yerde 10-15 dakika bekletin.
    *Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. 1 su bardağı ılık süt ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. Derin bir cam tencereye kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
    *Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
     
simit konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tuzlu Simit

    Tuzlu Simit

    tuzlu simit tuzlu simitler Malzemeler: 250 gr margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta sarısı 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Susam Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.Hamurdan küçük parçalar koparılıp simit şekli verilir.Önce yumurtanın beyazına sonra susama...
  2. kolay simit

    kolay simit

    kolay simit kolay simit tarifi Malzemeler: 2 tatlı kaşığı bira mayası 2 bardak su 1 tatlı kaşığı şeker 1 kaşık sıvıyağ susam un 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1) Bir tasın içine maya, şeker ve üstünü kapatacak kadar ılık su koyup karıştırın ve mayalanmasını bekleyin. 2) Hamur yoğurma kabına sıvıyağ, tuz, mayayı ve iki bardak suyu koyup aldığı kadar unla yumusak bir hamur yapın.. 3) Hamuru hiç...
  3. simit aşı

    simit aşı

    simit aşı simit aşı tarifi hamilelikte yemek 2 su bardağı su, * 1 su bardağı simit, (çok ince bılgura denir) * 1 yemek kaşığı tuz, * 1 yemek kaşığı karabiber, * 1 yemek kaşığı kırmızıbiber, * 2 baş doğranmış soğan, * 1/2 su bardağı sıvı yağ. İnce ince doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra salça, tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Sonra kaynayan karışıma simit...
  4. Haşhaşlı simit

    Haşhaşlı simit

    HAŞHAŞLI SİMİT 4 su b.un 1 p.kuru maya 2 çorba k.toz şeker 1 çorba k.tuz 2 çorba k.tereyağı 1 çay b.süt alabildiği kadar su 1 yumurta iç harcı için: 1 kase haşhaş 1 çay b.sıvıyağ üzeri için: toz haşhaş HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına önce unu alıp ortasını açalım. ortasına mayayı alalım. kenarına tuz ve şekeri serpelim. mayanın üzerine süt,erimiş tereyağı ,yumurtanın akı ve su ekleyerek...
  5. Simit parası

    Simit parası

    SİMİT PARASI Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı. Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu. Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla...

Sayfayı Paylaş