Aşure nasıl yapılır Aşure tarifi. Melekler size annemle birlikte yaptığımız aşurenin resmini ve tarifini ekliyorum.
Şimdiden afiyet olsun
MALZEMELER
Yarım kilo buğday
750 gr toz şeker (tatlı sevenler arttırabilirsiniz)
150 gr nohut
150 gr kuru fasulye
1 kahve fincanı pirinç
150 gr kuru incir
150 gr kuru üzüm
150 gr kuru kayısı
1 portakal
1 ayva
4 adet karanfil
Bir fiske tuz
50 gr fındık (bir avuç içi)
50 gr tuzsuz fıstık (bir avuç içi)
Süslemesi için malzemeler
1 adet nar
200 gr fındık
200 gr ceviz
200 gr tuzsuz fıstık
100 gr hindistan cevizi
100 gr kuru kayısı
Yapılışı
Buğday bir gece önceden ıslanır. Fasulyeyle nohutta ayrı bir kapta ıslanır. Ertesi gün 3-4 su yıkandıktan sonra buğdaya sıcak su ilave edilerek haşlanmaya başlanır. Dibi tutmaması için sık sık karıştırılması gerekiyor (Elinizin altında sürekli sıcak su bulundurun, Buğday suyunu çektikçe sıcak su eklenir). Fasulyeyle nohut ayrı bir yerde haşlanır. Buğday iyice haşlandıktan sonra içine 4 adet karanfil, nohut ve fasulye eklenir, Yıkadığımız üzümler eklenir. Önceden küçük küçük doğradığımız kayısılar, incirler eklenir. Birtaraftan karıştırmaya devam edilir. 1 Ayva rendelenip eklenir.1 portakal küçük küçük doğranıp eklenir. Bir fiske tuz atılır. Fındık ve tuzsuz fıstık ezilerek içine eklenir. Son olarak inmeye yakın şekerimiz eklenir. Bir taşımda şekerle kaynadıktan sonra kaselere bölünür.
Süslemesinide üstü donunca 1 saat sonra zevkinize göre yapabilirsiniz.