kızçe pilavı güzel yaapr yemedim üstüne lezzet ıslatır ılık suda bekletir
yağda kavurur çok özenli yapar hep her akşam vardır aynı lokanta gibi fix
ama nasıl yapıyor bilmiyorum çünkü o kadar çabuk tavuk eti pişermi pilav 15 dk
önceden mi aşlanıyor dersin
benim anneannem bayramalrda yapardı yaa çok güzel günleri bak şimdi bu yemekten bahsedilince o günleri hatırladım
netten baktım tarifine en kısa zamanda yapıcam bende
YAPILIŞI:
1. tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin . Düdüklüde 30 dakika kaynatın.
2. pirinci yıkayın.
3. tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.
4. haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.
5. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün.
6. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin.
7. Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.