Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club


benim kayınvalidem pilavı fırında tavuk veya et suyu ile pişiriyor üzerinede etleri koyuyor
 
benim canım da tirit istedi şimdi
kuru yufka ile yapılan karadeniz üsülü tiridi
ahhh biri tiritmi dedi zıpladım hemen
adaşşş komşumuz yapardı ıyy bu ne derdimm bi yedimmm abla nıluır yapda yiyim diyorum şimdi o nasıl bişi yaa..
kuru yufkaları tavuk suyuyla ıslatıyo üzerine tereyağ üzerine cevizzz ...
ayy adaşşş şişti bi yerlerim inan
 
BENİM DEDİĞİM BÖYLE

Yarım tavuk
500 gram pirinç (2 bardak)
750 gram su, ya da et suyu (3 bardak)
80 gram sadeyağı, ya da Teremyağ
80 gram Teremyağ (4 çorba kaşığı)
Tuz

1 Bir tencerede yarım tavuk haşlanır, iyice yumuşayınca didiklenir kenara ayrılır.
2 Bir tepsiye 2 tepeleme dolu bardak pirinç koyarak taş ve darılarını ayıklamalı, sonra pirincin iyice üstünü kaplayacak kadar sıcakça su ile 1 dolu çorba kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra, su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır.
3 Su soğuyunca, pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, üç beş defa soğuk suda yıkamalı, sonra da iyice süzmelidir.
4 Sonra bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sade, ya da Teremyağ, 4 silme çorba kaşığı Teremyağ koyarak, yağı hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa 3 bardak tavuğun haşlama suyu ile bir silme çorba kaşığı da tuz ilâve ederek, yağlı suyu kaynamaya bırakmalı, sonra da kaynamakta olan bu suya, yıkanmış ve süzmüş olduğumuz pirinçleri ve didiklenmiş tavuk parçalarını katarak, tencerenin kapağı kapatılmış olarak, pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişmeye bırakmalıdır.
5 Pirinç suyunu çekince; tencerenin üstüne bir peçete, peçetenin üstüne de tencerenin kapağmı kapattıktan sonra, çok hafif ateşte pilavı yarım saat kadar demlendirmeli ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapmalıdır
 


adaşım valla benim resmen ağzım sulandı ya
nasıl yaparım diye düşünüyorum da acaba hazır yufkayı kurutsam fırında öyle olur mu diye düşündüm

ama olmaz galiba dimi vıcık vıcık olur
 
adaş o kadr bilmem sen daha iyi bilirsin ama kurutulmus yufka satılırmı
 
Düğün dans şarkılarımız neydi kızlar .)))

eskilere dönelim biraz
giriş müziğiniz varmıydı
düğün girişim alkışlıydı benimki alkış vardı millet yukardan geliyo alkış herhalde diye tempo tutmuslardı haha
dans müziğim eşimle benim şarkımız olan sezen aksudan hasret şarkısıydı..
nikah müziğimide halil ajda nikah şarkısını çaldırdım
pastada senden başka fusun önal.
 

benim bildiğimde böyle ama ocakta değil fırında yapılıyor.