Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

cumartesi akşamı görümcemler gelecek oturmaya portakallı ıslak kek sucuklu paçanga böreği ve üzümlü kremşantili kurabiye yapmayı düşünüyorum yemek sonrası pek birşey yenmediğinden yeter dimi

lahana sardım kız akşam banada gel

ohhh maşallah canım ellerine sağlık, en sevdiğim yemek diyebilirim🙂 bende gelibilir miyim

Kıbrıs tatlısı tarifini alabilir miyim kızlar?

ben bu tarifi yaptım fıstık, diğer tarifi beğenmemiştim

kıbrıs tatlısı
Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu
Kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

diğer tariften bende birşey anlsmsmıştım kahve fincanı ölçülerini sevmiyorum gözüme az geliyor evde çok portakal var o yüzden portakallı ıslak kek yapacağım ama ilk misafirde brownini yada bunu yapacağım

bilmiyorum valla henüz oralara gelemedim niers akasya gelir ona sor 🙂

Bende henüz gelemedim kuzucum.
Gelen arkadaşım için araştırma yapıyorum

Günaydın huzurcum...

Niers adetin kesilince belli olur genelde planlı hamilelik değilse eğer
oda 4 ya da 5.haftaya denk gelir regl uzunluğuna göre

Teşekkürler tatlımm..

Bir arkadaşım sordu iş yerinden şimdi test alacak.
Bende dur benim hamiş arkadaşlarım var sorayım dedim.

Kuzenimde 29 ekimde evlenmişti.Benden bir hafta önce.
Yaşları baya var ama yengem 30 yaşında.Kuzenim 35 var.
Hamişmiş çok mutlu oldum🙂