Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

annemle babam markete giderken elime 1 mark verirdi bu senin özel paran
ister harcarsın buna göre istediğin bişey alırsın istersen biriktirirsin derlerdi
bazen 1 mark 10 kuruşluk çikolata isterdim bana paran yetmiyor 10 kuruşun eksik derlerdi
babacım bazen dayanamazdı alırdı ama annem kesinlikle o konuda cok katıydı paranı denkleştir öyle alırsın derdi
böyle böyle öğrendim para biriktirmeyi, hiçbişeyin hay'dan gelmeyeceğini öğrendim

size söyledim mi daha önce bilmiyorum ama, ben 1 seneliğine londraya giderken babam'a teşekkür etmiştim, babam da; ailenin görevi cocuklarına sağlam kökler ve geniş kanatlar vermeli
kanatları istediği yere uçsun diye sağlam kökler yorulduğu zaman dinlensin diye (goethe'den) demişti hiç unutmam bunu
her zaman aklımdadır

bende ilaca cesaret edp başlayamadım çok araştırdım böyle devam edeceğim bakalım şuan problem yok denge gayet iyi sağlıyoruz.sende ne oldu kuzu panik yaptın

Hiçbişey olmadı çok şükür. Sadece ihtimaller üzerine kafamı taktım
Borçlarımızı filan kafama taktım bu aralar sadece. Şu borçları bitirip biraz rahatlamak istiyorum. Borçlar bitmedende bebek falan olsun istemiyorum kaza kurşunuyla.
hem biraz daha zaman geçsin böle. Paronoya yapıyorum işte kendi kendime.

aslında bu benimde kafamı kurcalayan bir konu. Ben özel okula gitmedim ama gittiğim dershane o zaman yaşadığım ilin en pahalı dershanesiydi sınıfımda özel okula gitmeyen tek ben vardım ama o kadar şımarıktı ki öğrencileri nefret etmiştim özel okula yollamayacağım çocuğumu diye ama eşimde özel okulda okumuş onun gittiği okulda yaşadığım ilin en disiplinli okulu o anlatıyor mesela tabağımızı bitirmeden yemekhaneden çıkamazdık biz çok disiplinli okuduk efendiysem birazda okula borçluyum diye eşiminde genel kültürü benden çok çok iyi onuda okula borçlu olduğunu söylüyor o yüzden kafm karışık

benim eşim zar zor razı olacak çalışmama gibi gözüküyor. ben çalışmayayım bi kaç yıl desem hiçbişi demez.
Allah yardım etsin kadına.

bende göndermem Tweety, özel okula gidip sahip olmadığı bir statüye özenmesini ve kendini kıyaslamasını istemem
cocuk dediğin herşeyi görüp bilecek ona göre atacak adımını ve herzaman birşeyi eksik olacak ki elde etmek icin çalışsın

Benim annem çalışan bir anne olduğu için ben çalışmayı istemedim hiç. Bekarken evlenince çalışmam evde otururum diyordum. Kızçeyle beraber oturmasak belki işten çıkmış olurdum.
Şimdi çalışıyorum ve iyikide çalışıyorum diyorum. Çocuğum olunca ben kendim ilgilenmek isterim herşeyiyle. Ben işe giderken peşimden ağlamasın geleceğim saatte pencerelerde beni beklemesin biraz geç kalsam eve Annem nerde kaldı, niye gelmedi diye ağlamasın isterim. Çünkü ben bunları yaşadım. Kardeşimle bize babannem baktı. Keşke annem yetiştirseydi başımızda dursaydı derdim hep. Ama şimdi düşününce koşullar onu gerektirmiş öyle olmuş diyorum Annemde isterdi çalışmamak. Cikletin dediği gibi hayatın ne getireceği meçhul... Çocuk olursa Ben çalışmak istemiyordum Eşimde istemiyor. Bazen düşününce acaba çalışsammı diyorum. Henüz kararını veremedim...Allah hayırlısını versin diyorum şimdilik...

twetty ben göndermem devlete gitsin özel ders alsın
yeğenim içinde özel okul dedim ykarda özel ders dcektim🙂
yengemde göndermedi özel okula zaten diğer ark.ı gidio ama benim çocuğum devlette okucak dedi. kendide devlette öğretmen zaten özel okula hayatta vermezdi

bende ilk aylar öyleydim sonra rahatladım baya tırsıyorum ama bende ama şimdi yiyim yine