Malzeme: 8 bardak et suyu, 1 orta boy soğan, 250 gram siyah mercimek (1 bardak), yarım kahve fincanı un, 1 bardak su, 3 çorba kaşığı yağ, tuz
Yapılışı:
Bir tencerede içerisine, üç çorba kaşığı yağ koyarak ateşe oturtunuz. Üzerine çentilircesine soğanları doğrayıp, hafif pembe bir renk alana kadar kavurup, yarım kahve fincanı un ilâve ederek, biraz daha kavurunuz. Üzerine, bir bardak su ve mercimekleri de katarak, ezi-Iinceye kadar az kuvvetli ateşte bırakınız. Daha sonra delikli kevgirden başka bir tencere içersine, özünü geçiriniz. Bir Taşını kaynatıp indirdirniz. Arzu edilirse , kuşbaşı kızartılmış ekmeklerle servis yapılabilir. Siyah mercimeği pişirmeden önce, gece su içerinde bırakıp on iki saat sonra kullanılmalıdır.