1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    soğan pidesi

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    muhacir pidesi Malzemeler
    4 su bardağı su
    Yarım küçük paket yaş maya
    1 yemek kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    Yeteri kadar un
    1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
    İç malzemesi :

    400 gr kıyma 2 adet domates
    3 adet sivri biber
    3 adet büyük soğan
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber


    Yemeğin Tarifi
    Maya ve şekeri lhk suda eritin. İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın. Parça hamurları 20-25 cm. çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.
    Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın. Üzerine iç malzemeyi sürün. Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın. Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin. 200 derece ısıdaki fırında pişirin. (fırını önceden ısıtmayın.)
    İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun. İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin. İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.


     
soğan pidesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kır pidesi

    kır pidesi

    kır pidesi fırını MALZEMELER: ( 2 kişilik) Yarım kilo mantar 1 büyük soğan Fırından alacağınız ekmek hamuru tereyağ ya da margarin tuz karabiber kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI: Soğanları çok küçük kıyın . Biraz sıvıyağ katarak kokusu gidene kadar kavurun. Daha sonra yine çok küçük kıydığınız mantarları ekleyip iyice kavurun. Tuzunu, karabiberini, pul biberini ekleyin.Fırından aldığınız...
  2. soğan

    soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri bilinen...
  3. Soğan

    Soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri...
  4. Kahvalti Pidesi

    Kahvalti Pidesi

    Malzemeler 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 14 gr yaşmaya (bir paket mayanın üçte biri) 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı şeker 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine) 1 yemek kaşığı sıvıyağ Aldığı kadar un İç Malzemesi; 2 orta boy domates 2 biber 200 gr peynir İsteğe göre kaşarlı- sucuklu, patatesli, ıspanaklı vs... Yapılışı İçini hazırlamak için, domateslerin kabuklarını...
  5. ev pidesi

    ev pidesi

    evet melekler afiyet olsun ben birazdan yapacam cayı koyunca ararım gelin giyelim Malzemeler - Hamuru İçin: - 1 yumurta akı - 150 gr. oda sıcaklığında yağ (margarin, tereyağı) veya 1/2 sb.dan biraz fazla zeytinyağı - 1 su bardağı yoğurt - 1 tatlı kaşığı tuz - 3,5-4 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - İç Harcı: - 4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir - 2 domates...

Sayfayı Paylaş