1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.439
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Somonlu Ispanaklı Rulolar (6 kişilik)

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 2 paket dondurulmuş ıspanak,
    30 gram yağ,
    1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan
    1 yemek kaşığı dereotu
    Karabiber
    6 yumurta
    1 yemek kaşığı mısır unu
    1 yemek kaşığı limon suyu
    1/4 bardak parmesan peyniri
    Doldurmak için:
    1/4 bardak doğranmış yeşil soğan,
    1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,
    1 yemek kaşığı limon suyu
    250 gram krem peynir
    250 gram somon füme


    Yemeğin Tarifi
    Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın. Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin. Ispanağı ekleyin. Karabiberle tatlandırıp ateşten alın. Yumurtaları çırpın. Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın. Sertleşinceye kadar firında tutun.
    Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin. Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın. Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın.
    Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin. Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
     
Somonlu Ispanaklı Rulolar (6 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak...
  2. Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik)

    Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik)

    MALZEMELER Krep hamuru için: 1 su bardağı un 2 adet yumurta 1/2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz İçi için: 2 adet avokado 1 limonun suyu 1/2 demet dereotu 1/2 kutu labne peyniri Tuz, karabiber 6 dilim füme somon HAZIRLANIŞI Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin....
  3. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...
  4. Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    MALZEMELER 750 gram ıspanak 2 adet haşlanmış patates 200 gram beyaz peynir 2 adet yumurtanın şansı 1 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı un Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI 1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım. Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim,...
  5. Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

    Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

    Malzemeler 3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin: 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates...

Sayfayı Paylaş