suCre nin ŞekEr TaDınDa köŞesi KÖşem KOcAman herkeSe yer Var.:))))

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suCre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugünde Dün Olduğu Gibi, Yarında Olacağı Gibi
Aklımdasın, Saklımdasın..! Yüreğimin En Derin Yerindesin
Buram Buram Hasret Kokuyor Her Bir Yanım
Özlemin Ağır Geliyor Bedenime
Canımı Yakıyor Nicedir..!
Seni Çok Özlüyorum..
Sen Hiç Sevdin Mi..?
Asla Senin Olmayacak Birini..?

Sen Hiç Görmediğin Birinin Gözlerini
Hergün Her Saat Anımsadınmı..?
Hiç Tutamadığın Elleri Aradın Mı..?
Hiç Koklayamadığın Tenin Kokusunu
Bu Kadar Yürekten Hissettin Mi..?
Hep O Kokuyu Birgün İçine Çekeceğini
Hayal Ettin Mi..?
Bütün İmkansızlıklar İçinde Umut Edebildin Mi..?
Sen Hiç Sevdin Mi Asla Senin Olmayacak Birini..?
Tüm Yüreğinle İstedinmi Asla Olmayacağını Bile Bile...!

Umud Ettinmi Yalvardınmı Allah'a
Bir Tatlı Sözüyle Yüzünde Güller Açtımı..?
En Basit Sözcükler Bile
Sadece Onun Dudaklarında Anlam Buldumu..?
Sesini Duyunca Gözlerindeki Işığı
Kilometrelerce Ötedekiler Bile Farkettimi..?
Gözlerin Değil Yüreğin Ağladımı Onun İçin
Dudakların Başka Söz Söylerken

Yüreğin Dudaklarına İnat "O"nun Adını Haykırdımı..?

Ondan Haber Alamadığın Günün Zindan Oldumu..?
Seni Umursamadığını Anladığın An Yaşamın Anlamanı Yitirdimi..?
İsyan Ettinmi Onsuz Doğan Her Güne
Onu Sana Getirmeyecek Olan Bir Sonraki Güne
Ve İnatla Bekledinmi..? Asla Gelmeyecek Olan Sevgiliyi..!
Sen Hiç Sevdin Mi
Asla Senin Olmayacak Birini..?
Çaresizliğin Ne Olduğunu En Derinden Hissettinmi..?

Hep sancısını çektik kahreden hayatın

aşk a

eğilip bakmaya korktuğumuz,
sahipsiz mezarlara döndü içimiz.
her akşam tanımadığımız bir hicran
görmediğimiz bir ıstırap çaldı kapımızı...

Kalbimizi bir vefasız,
ömrümüzü bir hayırsız aldı
hayatın çıkmazında hep teselli aradık
buruk gülümsemeler dindirebilir mi hüznü ah! Can?
kime ne verebiliriz ki,
gönül mü?
ömür mü?
can mı?
mal mı?
yok, yok yüreğimizden b
aşk a servetimiz...

Her baktığımız göz yuttu gönlümüzü
hançerini sapladı her tuttuğumuz el
hangi adaya sığınsak ihanet kokuyor.
nereye gidebiliriz ki ah! Can,
yüreğimizden b
aşk a

sokaklar çıkmaz sokak ömrümüzde,
kahretsin...

Çıktığımız her yolculukta
düştüğümüz her kalabalıkta
ıssız bir kıyıda üşüdü ömrümüz
yetim bir ruh, nemli gözlerle
her gece sarılıp bir hayale,
yalnızlığımızı alıp bastık bağrımıza...

kırgındık mevsimlerin koynunda, yaralıydık
acılarla yattık, acılarla kalktık,
bir ömür acılara acılar kattık
kurudu gözpınarlarımız,
karanlığı siper edip gözlerimize
yüreğimizle ağladık.

Kimsesiz bir çocuğun yüreğine çizip resimlerimizi
kayıp mezarlara gömdük,
yüzümüze siper ettiğimiz gülüşleri
ve yükleyip sevdalı bir kuşun kanadına anılarımızı
ardında el açıp
aşka ve acıya ağladık...

Hep yüreğimizde saklı tuttuk sevgimizi,
gözlerimizde, yüzümüzün hüznünde saklı tuttuk...
gökyüzünü doldurup soluğumuza
isyanımızı kilometrelere zincirleyip
kayıp bir vadide idam ettik geçmişimizi...

Gidenler dönmedi ah! Can
solgun bir güz bahçesi renginde,
boynu bükülü gelincikler gibi kaldık
yaralı uçurumları birer birer koşarak
boş yere yollara baktık, türküler yaktık
kurudu gözpınarlarımız, yüreğimizle ağladık.

Yaralı bir ülkeyiz şimdi, terkedilmiş bir şehir
nehir nehir acılar damlıyor bedenimize
önümüzde dağ dağ uçurumlar
ardımızda ölümün ayak sesleri
nasılda acıyor hayatımız ahh! Can

Gurbet ki, kahreden yanımız
acılara gömdüğümüz isyanımız
derdimizi kime nasıl anlatırız,
kimimiz var ki,
lime lime yüreğimiz,
ilmik ilmik gözyaşlarımızdan b
aşka…

Hasret ki, göçmen kuşların kanadında taşıdığı
gamdan bir dağ gibi oturmuş gözlerimize...
buruk gülümsemeler dindire bilir mi hüznü ah! Can?
kime ne anlatabiliriz ki,
ağızdan çıkan her söz yaralıyor yüreğimizi....

Ayrılığı seçtin mi her şeyi götüreceksin yanında...

Geriye hiç bir şey kalmayacak.

Söylenmemiş sözler kalmamalı bıraktığın yerde ki ben en çok onları duydum...

Gittin mi adamakıllı gideceksin.

Hiç bir özlem kalmamalı dönüşleri emziren...

Demem o ki böyle gidilmez.

Büyük olmalı ayrılık...

Uçsuz bucaksız, dursuz duraksız olmalı...

Telefonun numaraları sesime düşmemeli, yolların yoluma değmemeli...

Hiç bir anıya, hiç bir dizeye, hiç bir ya yenilmemeli ayrılık.

Şiirler okununca unutulmalı, hasret dokununca uyutulmalı...

Rakının, şarabın diktasında titrerken yürek, gözyaşlarının debisi arttığında, gece inmişken ayakparmaklarına kadar,
yahut gün doğarken, yatağının diğer yastığındaki boşluk tecavüz ederken gözlerine, ne bileyim tek başına yiyeceğin sofrana iki kişilik servis açtığında susacaksın, duracaksın...

Gitmenin hakkını vereceksin...

Ayrılık gurur duymalı seninle.

Gidersen, sözün ayaklarına geçiyorsa, ayakların yakınımdan geçmeyecek...

Ayrılığı seçtin mi büyük olacak ayrılık...

Ayrılığı seçtin......

sen hiç bi gül resiminden nefret ettinmi hayatın boyunca....o resmi gördüğün an kalbinn nefretle doldumu
sadece bi resim bitanem....iki gül resmi...ben gül şehrinin insanıyım ........dünyanın en güzel çiçeğinin
kalbi olan şehrin....adı güldür benim memleketimin....kokusu güldür...koparmaya kıyamam dalından....milyonlarca olmasına rağmen.....o kadar çok sevdiğim bi çiçektir gül....sabahın seherinde topladığım bi çiçektir gül....
taa ciğerlerime kadar çektiğim....doyamadğım bi kokudur gül....

bazen yetmez gül şehrinin insanı olmak
kış gelir özlerimm onun kokusunu görünüşünü
bıkmadan usanmadan bütün resimlerini kaydederim..
asla silinmeyecek köşelerime

çünkü gül sevgidir sevgiyi anlatır...güll aşktırr sevgiliyi hatırlatırr....
bazı geceler uyku tutmaz..sırf vakit geçsin diye gezinirim öylece senli dünyamda...
ve bi resim çıkar karşıma....elim ayağım uyuşurr....
o resim gül resmidir...gül şehrinin insanı olan ben....gülü koparmaya kıyamayan koklamaya doyamayan ben....

bi anda bi nefret sarar bütün bedenimi
sen hiç bi resimden bu kadar nefret ettinmi bitanem
ben o resmi görünceee yıkıp dağıtmak kırıp dökmek istiyorum herşeyi
öyle bi nefretkii...bu anlatamam bitanemmm..bu nefret anlatılmazz

işte bu resimdir o....benim hayatımı çalan....aşkımı elimden alann...beni sevgisiz bırakan....yaşama sevincimi elimden alan kişinin kullandğı resimdir o....gül resmidir.....benim en çok sevdiğim çiçegin resmidir...ama ben o resme bakınca sadece nefret gördüm bugüne kadar...nerde çıksa karşıma....o resimm...günlerce döktüğüm gözyaşım....gelir aklıma.....avazım çıktğı kadar bğırdığım günler....kalp ağrısı çektiğim saatler....sevdiğim insanın beni hiçe saydığı günler gelir aklımaaa sadece o resme bakarım nefretle ve yine gözyaşı dökerim....aslında tek suçlu o resmin sahibi değildir....bunu da bilirim...ama diğeri sevdiğimdir..kıyamam ona...naparsa yapsın sevdiğimdir....ondan gelmiş bütün acıları tac etmişim başıma
sırf sevdiğimden geldi diye....

ama biliyorum benim sevdiğim hiç sevmez bu sözleri....hiç konuşturmaz beni....belki onu hatırlayıp üzülmemi istemez...belkide sevdğıim o kişiyi hatırlayıp üzülmek istemez...ama konuşturmazz..
şunu bil tek sevdğiim...seni hayatım boyunca hiç kimseyi hiç bi varlığı sevmediğim kadar sevdim....sana duadan başka bişey dilemem...hep mutlu ol....hep huzurlu ol...

ama o resmin sahibini...onu ömrüm boyunca affetmeyeceğimm... bu dünyada birinden nefretle söz edecek belki son kişiydim ben....insanları öle çok severdimki.....biri deseki bana bi zaman gelcek sen birinden ölesiye nefret etceksinn..onun adını duydğun ann sarsılacaksın....inanmazdım ihtimal bile vermezdim....ama oluyomuş...sevgi dolu bi insanda bi nefret insanına dönüşüyomuş....

hayatım boyunca nefret edeceğim o kişiden....ve bi gün bitanem bi gün gelecek öyle bi günkü o günn...benden çaldıklarının hesabını bir bir soracağım ondan.....döktüğüm her damla gözyaşının hesabını....kalp ağrısıyla geçen her saniyenin hesabını...

hayata küstüğüm her günün hesabını soracağımm...o benim mutlulğumu elimden aldı...gün geldi en sevdiğm tek sevdğim kişi nefret etti benden ....küfürler hakaretler tehditlerr....sebebi neydi bu işittiklerimin...sevgisine ihanetmi etmiştim...canınımı yakmıştım.....
hatırlaması bile öldürüyo beni....

ben kimsenin mutlulğunu çalarak sahip olmamıştım o sevgiye....bi sevginin üstüne kurmamıştımm sevgimi....ben seni kimseden çalmamıştımm..işte o resmin sahibi çaldı seni benden.....haketmedim....ben bunları haketmedim.....ama yaşadım....en acı şekilde yaşadımmm....hala yaşıyorum...izleri asla silinmeyecek benden....onun gölgesi hep üstümde olacak....hep gelecekmiş gibi korkuyla yaşayacağım...biliyorum ki benim sevdğim o geldiği an gidcek yne benden....
hep gittiği gibi...

ve ben biliyorum ki asla huzurla sevemeyeceğim seni....hep birilerinin gölgesi olacak sevgimin üstünde....ve ben aynı günleri tekrar yaşayacağım....ama tek dileğim var yaradandan...
bana bu acıyı yaşatan insann benim çektiğim acıyı yaşamadan ölmesin...

sen bigün tamamen gideceksin benden...ama benim o insana nefretim asla bitmeyecek...
bu resmi gördğüm her an ona nefretimm kat kat artacak..
ve ahımmm hep devam edecek...
bana çektirdiklerinin hesabını bi gün mutlaka alacağım
sevgi katilinden

GÜNAYDINIM’ sın...

Fecri aydınlatan sözlerimsin sen...Karanlığın odalarına süzme ışıktır gözlerin..Ceplerinde hüzün taşıyan kadının avuçlarında sakladığı mavi bilyelerin içinde yaşayan can...Sen perdelerime düşen günaydınımsın..Sen yarım yamalak sözlerimin tamamlandığı yersin...Durma oralarda, gecemi gündüze çeviren adam..Günebakan çiçekleri gibi yüzünü bana çevir..Soluğunu rüzgar, suskunluğunu bahar yaptım kendime..Gözlerinin sağnaklarındayım bulut bulut düşüyorum Yeşil Cennetin kuruyan topraklara...Kalem oluyorsun yüreğimde demlenen...Kahverengi gözlerim gibi kahve gözlerinle ışık dağıtıyorsun şehrime..Alnıma vuran ışıksın..Çünkü sen günaydınım, sen benim yaşamımsın sabahıma kanatlanan...

AYDINLIĞIM’sın....

Cemaline sinen nurlu gözlerine esir düşüm ben..Esrik bir rüyayım karanlıktan aydınlığına saçılan..Tut sevgili..Mihrabına al beni..Gökyüzüne kanatlandır beni.Kutsa beni yüreğinle..Kutsal mabedinde yaşamama izin ver...Duam olsun nefesin..Nefesim olsun gözlerin..Katılaşmış karanlığımı erit yüzünde soluklanan güneşle..İlmekle beni ışığına..Kollarına al çocuksu sevinçlerimi...Ört üzerimi ışığınla...Saçlarımın köklerinde doğsun gözlerin..Alnı pak sevdalara kazılsın adın..Tıpkı karanlıklarıma bırakılan aydınlık gibi...Sen hep burada kal.Gecemin sabaha gebe kalan aydınlığı ol...Kuşluk vaktim olsun sözlerin..Perdelerim seninle gülümsesin...Şehrim seninle ısınsın..Sen geleceğe yürüdüğüm yollara mevzilenmiş çiçeklerin gökyüzüne bakan yanısın...Sen pencerelerime süzülmüş apaydınlığımsın....

YOLLARIM’sın....

Umutsuzlukta kaybettiğim yılların geleceğe giden zamanısın sen..Tozlu yollarımsın sana uzanan...Adımlarımsın bastığım her izinde adını sayıklayan...Rüzgar koynumda sana geliyorum..Dudaklarımda senin en sevdiğin şarkı....Bir de bohçamda sevgi azığım...Kilitledim geçmişimi karanlığa...Ben sana koşuyorum..Hem de yalınayak...Bilirim ki yollardaki dikenlerin çıplak ayaklarımın kanamasından korkarsın sen...Dudaklarınla öpme sakın yollarıma serilmiş dikenleri..Bırak kanasın ayaklarım....Yollarımsın bâd- ı saba ile yıkanmış..Bulut bulut gölgelerinde ilerlediğim varlığının bayram arifesindeyim.. Sana kavuşmak, bir bayram sabahı... Toprak yağmuru sağarken dudaklarıyla sen benim vuslatımsın hasretin omuzlarına vurulmuş...Sen benim yollarımsın adınla onurlandırılmış..Gözlerini mavi ufuklara çevir..Toz bulutuyla sana gelmekteyim...Ellerimde mavi bilyelerim nefes nefese sana koşuyorum .Bekle beni..Daraldı zaman..Yaz yağmuru kadar mesafem kaldı sana..Geliyorum....Kaybolan yılların cilasız zamanlarından senin için yollara koyuldum..Zamansızlığın patikalarını geçmişken bir dağ kaldı aramızda...Üzüm bağlarından geliyorum sana..Az kaldı sevgili..Yollarımsın, adımlarıma ömür diye sunulmuş...

SABRIM’ sın..

Acıya minnet eden bir çocuğun ellerine tutuşturulmuş ekmek gibi bereketli yüzün..Su gibi aziz, hayat kadar elzem ve nefes kadar sonsuz bir cansın sen...Akşam kuytularında yalnızlığın ayak dibinde düşmüş benliğimin gözlerinde tekrar hayatı kazanmasıydı..Takâtim, dayanağım, sabrımsın sen..Soğuk ve yapay çocuklarla bastırılmamış çocuksu düşlerimin yeniden sabırla örülüşüydü yüzündeki tebessümler..Ezberimsin. evvelim , ezelim ve ebedimsin...Sebebim, nefesim ve ahirim..Sen, çaresizliğin ayak uçunda demlenen yüreğime armağan edilen sonsuzluk hediyesi..Sen, göğsümde taşıdığım eşsiz paye...Sen benim acıya dayanma gücüm, sen benim yüreğime işlenmiş sabrımsın..

HAYATIM’sın...

Şeceresi hüzün olan hayatın buzdan kalbine düşen hayatsın..Canıma can diye süzülensin. Kanadında mutluluk olan baharlarsın sen...Gonca güllerle süslenmiş sabahların gülümsediği cansın sen.. Kaybettiklerimin ardından tek kazandığımsın..Bedeli ödenmiş acılarımı dudaklarındaki nefesle gideren şifâsın sen.. Bağrı yanmış ve susuzluktan yüreğimi kurumuş kıyılarıma dolan ve benliğimden aşıp yüreğimde çoğalan bitmez deryâsın sen..Yaralarıma kendi yarası gibi bakıp sökük yüreğimi Eyyupvâri sabırla mutluluk ekleyen, çöllerimdeki serabın tükendiğini bilip dudaklarındaki ab- ı hayat ile menzile giren Mecnunsun sen...Göğsümde her zaman övünç abidesi diye saklayacağım ömrü vefasın sen..Sen susuzluğuma düşen hayatsın..Bak çöllerim yeşeriyor..Dokun toprağa..Zamanın göğsünde elenmiş topraktan “ sen ” fışkırıyor bak..Dua dua filizleniyor kuru yapraklar..İçinde büyüttüğüm kız çocuğunu vakitsiz gömen kadının kuru dudaklarına sunulmuş ab- ı hayatsın...Sen benim gözlerindeki kendimi gördüğüm hayatımsın...Soluklandığımsın, nefes aldığımsın...

Velhasıl; sen benim evvelim,
Ezberim,
ezelim, ebedimsin...
Sen benimherşeyimsin...

" Sen dünden daha büyüksün içimde sevgilim.....''

BİR ŞARKI SÖYLE BANA, İÇİNDE ÖZLEM OLSUN
BİR ŞARKI SÖYLE BANA, İÇİNDE ÖZLEM OLSUN,SEN OL,BEN OLAYIM. BİR ŞARKI SÖYLE BANA:.................

İÇİNDE DÜNDEN KALAN MUTLULUKLARIMIZ, YALANSIZLIĞIMIZ, BİR'DE SAFLIĞIMIZ OLSUN........................
HİÇ BOZULMAMIŞ SAF HALİMİZ, DAHA YALANLARLA BULAŞMAMIŞ DİLİMİZ, İÇİNDE BİR'DE......................
GÖKKUŞAĞI OLSUN. BİR ŞARKI SÖYLE BANA: GENÇLİĞİMİN HOYRATÇA HARCANAN GÜNLERİ...................
OLSUN İÇİNDE, DEĞER VERDİKLERİMLE DEĞERLENEN HAYATIMIN TERTEMİZ KALMIŞLIĞI VE....................
BİR DE SEN OL İÇİNDE......................................................................................................................