Bebegim
Uzaklardan bir ses olmani isterdim, bir selam, bir nefes... 'Üsüme' diye seslenmeni isterdim... Bir el olmani, bir kol... 'Özledim' deyip sarilmani... En karanlik yerinde düslerimin cikip gelmeni isterdim. Kinali bir bahar gibi, umut isigi olmani isterdim hayatima... Gelseydin ve yaslasaydim basimi omuzuna, aglasaydim doya doya... Gecerdi üsümesi yüregimin, gecerdi üsümesi icimin, kirpiklerimde yagmurlar dumanlanmazdi biliyorum...
Seninle sulari yesil bir irmagin kiyisinda bulusmak, saclarinin kokusundan öpmek, icime cekmek ve serin solugundan icmek, sana sarilmak, kucaklamak, ucmak..Ama nafile, aramızdaki bütün yollar kapali... Bütün dallar kesik... Yoklugun buz gibi soguk... Karakistaymisim gibi üsüyorum... Yüregim donmuş sanki, gözlerim de...
Atesler icinde bedenim... Öyle bir üsüme ki, hic bir sey isitmiyor artık. Bütün uzuvlarim uyusmus. Ezip geciyor ruhumu acilar...
Yoksun iste, kalbimin kuyusu en hazin sesle inliyor simdi. Kirpikleri kırılan bir zamanın teninde, agrili siirler topluyorum gecelere...
Bilirim, sevmek ve özlemek bir atese dokunmaktır; yakmaktır yüregini yanginlarda. Ama ben üsüyorum. Yoklugun buz gibi soguk. Yakacak bir seyimde yok…
Aglıyorum, buza dönüsüyor gözyaslarım… Aglıyorum, akıp gidiyor gözyaslarım caglayanlara… Bakakalıyorum ardından caresiz…
Ah! bir el olsan dokunsan alnıma, oksasan saclarımı sefkatlice.. Gecerdi agrisi basımın, gecerdi biliyorum... Bir gül olsaydın bahcemde, koklasaydım nefes nefes, cekseydim icime derin derin... Bir göz olup baksaydın gözlerime, cekip alsaydın icindeki hüznü... Ah! bir bilsen nasıl sevinirdi yüregim, nasıl sevinirdi dudagımdaki gelincik, kapımdaki akasya...
Susuyorum artık derin derin... Ve sessizce soluyorum bir hazan yapragı gibi... Oysa ne kadar cok hasretim konusmaya, anlatmaya anlasılmaya... Oysa ne cok istiyorum, tüm bedenimden söküp almanı yalnızligimi, söküp almanı hicranımı bir tılsımla...
Yüregim kanrevan, yüregim yorgun, dikenler acımasız, ayaklarım kırık kosamıyorum artık doruklara, menzil uzak...
Gel, yüregim ol cangülüm, her ölümümde yeniden hayat ver bana. Elim ol, ayagım ol, canım ol... Gecem - gündüzüm ol... Aglayan gözlerim ol her damlada yeniden dogur beni, yeniden dogur umudumu. Her öldügümde yeniden yarat ki, seni ne kadar özlediğimi anlatayım yeryüzündeki canlı - cansız varlıklara..
Önce sen gel sevgilim solmadan resimler, siirler sislenmeden... İslenmeden geceler... Sonra ölüm gelsin...
Yoksun iste, kalbimin kuyusu en hazin sesle inliyor şimdi.