Süper Gıda Erik

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Süper Gıda Erik
yesilerik011.jpg

'Süper gıda' her derde deva
Bilim insanlarının 'süper gıda' dediği erik, vücut dışında üretilen en temel antioksidan.

Araştırmacı David Byrne, kanser ve kalp hastalıklarından korunmada en etkili gıda olan mor/kırmızı eriğin kabuğunun muhakkak yenmesi gerektiğini, mor renkli doğal bir kabuğun antioksidan olduğunu söylüyor.

Bugüne kadar sadece yabanmersininde bulunduğu sanılan bu özellikler erikte de varmış. Araştırmaya göre erik, antioksidan olan klorojenik asit ve neoklorojenik asit adlı iki fenolü içeriyor.

Vücuda zarar veren oksijen radikallerinin yıkıcı etkilerini önleyen bu maddeler hastalıklarla baş etmekte çok etkili. Kanser yapan genlerle de savaşan bu maddeler eriği sadece lezzetli bir meyve olmaktan çıkarıp doğal bir ilaç haline getiriyor.

Londra'daki St. George Hastanesi'nden araştırmacılar kuru eriğin de aynı özellikleri taşıdığını, mevsiminde bulunmayan meyvenin kurutulmuş olarak da tüketilebileceğini söylüyor.

İngiltere'deki marketlerde erik bulmaktansa yabanmersini bulmanın beş kat daha kolay olduğunu söyleyen uzmanlar, eriğin en ucuz meyvelerden biri olduğunu dolayısıyla daha çok tüketilmesinin tüketicinin de işine geleceğini söylüyor.

Uzmanlara göre bu araştırmadan sonra raflarda erik bulmak zor olmayacak.




alıntı
 
Geri
Üst