Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası
pirinç pilavı nasıl yapılır, tane tane pilav nasıl yapılır, pirinç pilavı yapmanın püf noktaları ile ilgili bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Sofralarımızın baş tacı olan pilav, ülkemizin her yöresin de sevilerek tüketilen bir yemek türüdür. Farklı tarif ve değişik usuller ile pişirilse de tane tane pilavı yeri her zaman ayrı olmuştur. Hele kuru fasulye dendimi hemen akla pirinç pilavıda gelir değil mi? Pilav sade pirinç ile pişirildiği gibi şehriye, erişte, garnitür ve nohut ile de pişirildiğin de ayrı bir güzelliği ve lezzeti olur.

Pilavın ustaca yapıldığı tane tane olmasından anlaşılır. Pala bir pilava kimse olmuş gözü ile bakmaz. Mükemmel bir pirinç pilavı yapmanız için öncelikle pirinçleri iyice bol suda yıkayarak pirinç da bulunan nişastasından arınmasını sağlamalısınız. Eğer yıkanan pirincin suyu berraklaşmışsa nişastadan arınmış demektir.

pilav.JPG


Tane tane bir pirinç pilavının önemli detaylarından biri de pilavın pişme süresidir. Lezzetli bir pilav pişirmek istiyorsanız yayvan bir tencere tercih etmelisiniz. Katı yağ yada tereyağı kullanacaksınız sıvı yağ ile karıştırılması daha uygundur.

Dip not: Pilava sıkacağınız birkaç limon suyu pirinçleri olduğundan daha beyaz gösterecektir. Buda görsellik açısından size olumlu bir dönüş sağlayacaktır.

Pilav piştikten sonra üzerine bir bez yada havlu peçete konularak dinlendirilmeye bırakılır. Pilavın iyi bir şekil de dinlenmesi hem tane tane olmasını sağlayacak hemde tadını daha çok ortaya çıkaracaktır.
 
Geri
Üst