Merhaba ,
35 yaşındayım. 03.05.2018 de tarlusal 5 mg doktorumun önerisi ile kullandım.İlacım 09.05.2018 de bitti.Hala adet olamadım .kasıklarımda ağrı ,gögüslerimde hassasiyet mevcut.Neden adet olamıyorum ?Dün sadece afedersiniz peçete üzerinde çok açık kahverengi leke vardı .Bu başlangıç mıdır ?
Dr adetin 3.günü hormon testleri yaptır gel dedi .Adet olamayınca gitmedim.Erken gitmeli miyim yoksa biraz daha beklemeli miyim.
 
Merhaba tarlusal kullanımı bittikten sonra 1 hafta içinde adetin sökülmesi lazım. Kanamanız bir kaç gün içinde başlamazsa doktorunuzla iletişime geçin.
 
Meraba ben 15 yaşında genç kızım 2 aydır adet olmuyorum ve doktor yardımıyla ilaca başladım 4 tane kullandım ve kahverengi leke akmaya başladı sizce bu nedir?
 
Merhaba ben de bu hapı kullandım 10.gün hastalandım ama normal de7 gün sürerdi hapı içtikten sonra 4 gün oldum bebekte istiyoruz doktora gitmelimiyim sizce yardımcı olur musunuz.
 
Bende 10 gun geciktim doktor tarlusl verdi ve 3 gun kullan hamileysen bebegin tutunmasina degilsen kanamaya yol acar dedi ve sasirdim bugun 2 gundur pembemsi bir renk iki damla geldi okadar daha once boyl ebir sey duyan varmi yada yasayan
 
Tarlusal gebelikte bebek açısından riskli ilaçlardan birisi. Kanamanızın ilaçla tamamen sökülmesi lazımdı tedbiren gebelik testi yapın ve sonuca göre hekime görünün.
 
Tarlusal Kullandıktan Kaç Gün Sonra Adet Olunur- Bu yazımızda başlıktan da anlaşılacağı üzere yine çok merak edilen bir konu üzerine konuşacağız. Tarlusal nedir? Tarlusal ilacı ne için kullanılır? Tarlusal kullandıktan kaç gün sonra adet olunur? gibi sorulara da yanıt bulacaksınız bu yazımızda. Şimdi ilk olarak tarlusal ilacın bir hormon ilacı olduğunu söylemeliyim. Peki ne işe yarar bu ilaç?

Ekli dosyayı görüntüle 71227


Tarlusal adet düzensizliği yaşayan kadınların kullandığı bir ilaçtır. Bu ilaçtaki hormon kadınlarda cinsiyet hormonu olan progesteron hormonunun salgılanmadığı durumlarda yardımcı bir ilaçtır. Adet düzensizliği çeken kadınların adet düzenini sağlaması için verilen bir ilaçtır. Yine adet yokluğunda ya da menepoz sonrası dönemde östrojen hormonunun etkilerini normale indirmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Adet düzensizliği gerçek anlamda hayatınızı da olumsuz etkileyen bir durumdur ki bunu ben çok yaşadım. Bu konuda özellikle hamile kalmak isteyen bir kadının yumurtlama zamanını iyi bilmesi gerekmektedir. Bu adet düzensizliği olan kadınlarda yumurtlama gününün de zor anlaşılabileceği anlamına gelir. Adet düzensizliği yaşayan kadınların en büyük kabusu da hamile kalmaya hazır olmayanlar için olur. Yani her adet gecikmesinde acaba sorusunu sürekli sorar durur kendisine. Bu da gerçekten rahatsız edici bir durumdur. Bebek isteyenler için de aslında aynı durum geçerlidir. Yani bu ay hamile kalacak mıyım? Acaba gibi sorularla kendinizi yer durursunuz. Böylece de idrar testlerine sürekli para ödeyerek eczacıları kazandırırsınız.

Bu adet düzenleyici ilaçlar bebek tedavisinde de kullanılan ilk aşamadır. Adet düzensizliği sayesinde yumurtlama zamanının kolayca anlaşılabilmesi adetin düzene sokulması durumunda doktorunuz daha kolay yumurtlama zamanını izleyebilmesi için tarlusal gibi hormon ilaçlarını size önerir. Tarlusal ilacı tablet halinde bulunan bir ilaç. Doktorunuz eğer bu ilacı size adet döngünüz düzelmesi için verdiyse 10 gün içinde adet olmanızı söyler. Eğer hamile kalmak için bu tedaviyi görüyorsanız bu ilaç sayesinde yumurtlama gününüzü doktorunuz daha kolay takip eder. Bu sayede yumurtlama gününüzü daha kolay takip edecektir. Doktorunuz size 10 gün içinde adet olmanızı söyler ama bu kişiden kişiye değişen bir durum olabilir. Adet söktürmek için tıbbın yöntemleri oldukça gelişmiş kadınsal hastalıklarda da aynı şekilde tıp çözümler üretmiştir. Tabii ki ilk olarak bu sağlık konularında doktora danışmanızda fayda var. Bunun yanında adet düzensizliğine iyi gelen bitkisel kürler de bulunmaktadır. Ama dediğim gibi öncelikle doktorunuza görünerek büyük sorun olup olmadığının kanısına varılması gerekir. Yine adet düzenleyici kürler de oldukça işe yaramaktadır. Yani şükür benim şuan ikizlerim var ama öncesinde denemediğim kürler ilaçlar kalmadı. Tabii şu da önemli ki başladığınız tedaviyi yarım bırakmamanız gerekiyor. Bu soruna yeniden başlamanıza belki daha kötü sorunlara yol açabilir. Bu konuda yani adet düzenleyici olarak soğan küründen ben çok fayda gördüm. Siz de soğan kürünü deneyebilirsiniz. Soğan kürü tarifi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 71228

Hamile olanların emzirenlerin bu ilacı kullanmaları yasaktır. İlacı kullanmaya başladığınızdan 5-10 gün içinde kanamanız gerçekleşir. Hala kanama gelmediyse doktorunuza durumu bildiriniz. Bunun için sizden hormon testleri isteyebilir. Bu ilaçlar yani adet söktürücü olarak kullanılan ilaçlar 3 dönem halinde kullanılır. Hanımlar kafanıza takılan sorular varsa yorum olarak yazımızın altından siz de bizimle bunları paylaşabilirsiniz. Tarlusal kullananlardan özellikle tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanızı isteriz. Sevgilerle...
 
Valla bende tecrübemi paylaşmak isterim ama bi tecrübe edinemedim tarlusal 5 mg kullandım 6 gün bugün ilacım biteli tam 10 gün oldu ama regl olmadım çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama iyice dengem bozuldu
Canim ilacı 3 kez kullanman gerekyr günde sabah öğlen akşam tek kullanımda ise yaramycani söylemişti doktorum blgn olsun
 
Geri
Üst