LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Tarlusal Kullandıktan Kaç Gün Sonra Adet Olunur ?
Tarlusal kullandım ne zaman adet olurum ? Tarlusal Kullananların yorumları Adet söktürücü kürler Tarlusal Kullandıktan Kaç Gün Sonra Adet Olunur kullananlar hamile kalır mı ?- Adet düzensizliği yaşayan bir çok kadın var ve bu düzensizlik için genelde tarlusal reçete ediliyor. Tarlusal adeti düzene soktuğu gibi adet gecikmesi yaşayanlarda da kanamayı söküyor. Bir çok takipçimiz tarlusal kullandıktan sonra ne zaman adet olunur sorusunu yöneltiyor. Tarlusal ilaç bitiminden sonra 7 gün içinde adet kanaması başlar. Tarlusal reçetesiz alınır mı ? Tarlusal hap reçetesiz alınmaz. Tarlusal hap kilo aldırırmı ? Kısa sürede kilo alımı yapmaz. Tarlusal adet düzensizliği yaparmı ? Tarlusal adet dönemini düzenler , adet düzensizliği yapmaz. Tarlusal kullanmadan önce mutlaka hekime danışın. Gebe kadınlar tarlusalkullanmamalıdır, fetal üzerinde olumsuzluklara neden olabilir.


tarlusal kullananlar.jpg



Bu yazımızda başlıktan da anlaşılacağı üzere yine çok merak edilen bir konu üzerine konuşacağız. Tarlusal nedir? Tarlusal ilacı ne için kullanılır? Reçetesiz satılır mı, prospektüsünde neler yazıyor Tarlusal kullandıktan kaç gün sonra adet olunur? gibi sorulara da yanıt bulacaksınız bu yazımızda. Şimdi ilk olarak tarlusal ilacın bir hormon ilacı olduğunu söylemeliyim. Peki ne işe yarar bu ilaç?

Tarlusal adet düzensizliği yaşayan kadınların kullandığı bir ilaçtır. Bu ilaçtaki hormon kadınlarda cinsiyet hormonu olan progesteron hormonunun salgılanmadığı durumlarda yardımcı bir ilaçtır. Adet düzensizliği çeken kadınların adet düzenini sağlaması için verilen bir ilaçtır. Yine adet yokluğunda ya da menepoz sonrası dönemde östrojen hormonunun etkilerini normale indirmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Adet düzensizliği gerçek anlamda hayatınızı da olumsuz etkileyen bir durumdur ki bunu ben çok yaşadım. Bu konuda özellikle hamile kalmak isteyen bir kadının yumurtlama zamanını iyi bilmesi gerekmektedir. Bu adet düzensizliği olan kadınlarda yumurtlama gününün de zor anlaşılabileceği anlamına gelir. Adet düzensizliği yaşayan kadınların en büyük kabusu da hamile kalmaya hazır olmayanlar için olur. Yani her adet gecikmesinde acaba sorusunu sürekli sorar durur kendisine. Bu da gerçekten rahatsız edici bir durumdur. Bebek isteyenler için de aslında aynı durum geçerlidir. Yani bu ay hamile kalacak mıyım? Acaba gibi sorularla kendinizi yer durursunuz. Böylece de idrar testlerine sürekli para ödeyerek eczacıları kazandırırsınız.



TARLUSAL KULLANANLAR NE ZAMAN ADET OLUR ?
Bu adet düzenleyici ilaçlar bebek tedavisinde de kullanılan ilk aşamadır. Adet düzensizliği sayesinde yumurtlama zamanının kolayca anlaşılabilmesi adetin düzene sokulması durumunda doktorunuz daha kolay yumurtlama zamanını izleyebilmesi için tarlusal gibi hormon ilaçlarını size önerir. Tarlusal ilacıtablet halinde bulunan bir ilaç. Doktorunuz eğer bu ilacı size adet döngünüz düzelmesi için verdiyse 10 gün içinde adet olmanızı söyler. Eğer hamile kalmak için bu tedaviyi görüyorsanız bu ilaç sayesinde yumurtlama gününüzü doktorunuz daha kolay takip eder.
Bu sayede yumurtlama gününüzü daha kolay takip edecektir. Doktorunuz size 10 gün içinde adet olmanızı söyler ama bu kişiden kişiye değişen bir durum olabilir. Adet söktürmek için tıbbın yöntemleri oldukça gelişmiş kadınsal hastalıklarda da aynı şekilde tıp çözümler üretmiştir. Tabii ki ilk olarak bu sağlık konularında doktora danışmanızda fayda var. Bunun yanında adet düzensizliğine iyi gelen bitkisel kürler de bulunmaktadır. Ama dediğim gibi öncelikle doktorunuza görünerek büyük sorun olup olmadığının kanısına varılması gerekir. Yine adet düzenleyici kürler de oldukça işe yaramaktadır. Yani şükür benim şuan ikizlerim var ama öncesinde denemediğim kürler ilaçlar kalmadı. Tabii şu da önemli ki başladığınız tedaviyi yarım bırakmamanız gerekiyor. Bu soruna yeniden başlamanıza belki daha kötü sorunlara yol açabilir. Bu konuda yani adet düzenleyici olarak soğan küründen ben çok fayda gördüm. Siz de soğan kürünü deneyebilirsiniz. Soğan kürü tarifi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.



Hamile olanların emzirenlerin bu ilacı kullanmaları yasaktır. İlacı kullanmaya başladığınızdan 5-10 gün içinde kanamanız gerçekleşir. Hala kanama gelmediyse doktorunuza durumu bildiriniz. Bunun için sizden hormon testleri isteyebilir. Bu ilaçlar yani adet söktürücü olarak kullanılan ilaçlar 3 dönem halinde kullanılır. Hanımlar kafanıza takılan sorular varsa yorum olarak yazımızın altından siz de bizimle bunları paylaşabilirsiniz. Tarlusal kullananlardan özellikle tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanızı isteriz. Sevgilerle...

tarlusaldan sonra ne zaman adet olunur.jpg

PROSPEKTÜS Fiyatı Uygulama yolu ve metodu Ağızdan alınır.
TARLUSAL’i yemeklerden önce veya sonra kullanabilirsiniz.
TARLUSAL tabletleri çiğnemeden ve ezmeden yeterli miktarda su (örn., 1 bardak su) ile yutunuz.
Değişik yaş grupları
Çocuklarda kullanımı
Bu yaş grubunda kullanılmaz.
Yaşlılarda kullanımı
Bu yaş grubunda kullanılmaz.
Özel kullanım durumları
Böbrek yetmezliği:
Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.
Karaciğer yetmezliği:
Doktorunuz tarafından hangi dozda kaç tablet almanız gerektiği belirtilecektir. Ağır karaciğer yetmezliğinde TARLUSAL kullanmayınız.
Eğer TARLUSAL ’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha fazla TARLUSAL kullanırsanız
TARLUSAL’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Fiyat olarak en son 10 tl civarındaydı 2018 yılının sonunda tabiki sürekli zam geliyor ve fiyatlar değişken bu durum için eczaneye sormanız gerekiyor. Reçetesiz olarak satılıyor bilginiz olsun.

TARLUSAL'i kullanmayı unuttuysanız
Hatırlar hatırlamaz tabletinizi alınız, diğer tabletlerinizi normal zamanında alınız ve tedavinize devam ettiriniz.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.
TARLUSAL ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler:
Doktorunuza danışmadan TARLUSAL kullanmayı sonlandırmayınız.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar
Lütfen doktorunuzun talimatlarına dikkatli bir şekilde uyunuz. Alacağınız tablet sayısı tedavi görmekte olduğunuz rahatsızlığa bağlıdır. Aşağıdaki bilgiler belli bir rahatsızlık için genellikle hangi dozun kullanıldığını görmenizi sağlayacaktır.

Endometrioziste:
Adetinizin ilk gününden başlayarak 3 ay süreyle (90 gün) günde üç kez 10 mg (30 mg). Tedavi sırasında düzensiz olarak damla şeklinde veya normal kanamanız olursa bu normaldir ve endişelenmenize gerek yoktur.
Şiddetli veya düzensiz adet kanamaları ve diğer adet sorunlarında:
Son adet döneminizin başlangıcından 16 gün geçtikten sonra genellikle 8-10 gün süreyle 2.5 mg-10 mg. Tabletleri kullanmayı bıraktıktan birkaç gün sonra genellikle adet kanaması gibi kanamanız olur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben polikistik over tedavisi çok yillar gordum hala da streslenince kan degerlerim dusunce ve zaman zaman adetim gecikir geciktikce strese girerim her defasinda tarlusalla olurum ayni zamanda panik bozuklukta var tabi , ama bu sefer tarlusaldan korkar oldum buda psikolojik olarak tepkimeye sebeb oluyor bu yuzden icmek istemiyorum ama yillarca kullandigim ilac diyede kıziyorum kendime niye boyle triplere giriyorum diye
 
Merhaba, stres döngünüz üzerinde olumsuz etki yaratır. Panik atak probleminiz var. Bunun tedavisini mutlaka olun. Stres düzeyinizi kontrol altında tutmaya çalışın.Pko tedavisi mümkün bir rahatsızlık bunun içinde mutlaka hekime görünün .PKO ile ilgili ayrıntılı bilgiler içinaşağıdaki linki ziyaret ediniz.

Polikistik over sendromu nedenleri ve tedavisi
 
Merhaba benim son iki aydir reglim olmuyo iki ay oncesnde regl oldugumde tatilde oldugum icin geciktirici kullandim biraktiktan sona bi kac gun daha oldum ama daha sonra yani iki aydir olmuyorum birlikteligimde korunmuyoruz ama icime boslma durumu olmadi smdi adet sokucu kullaniyorum 5 gun olucak ama herhangi bi kanamam olmadi goguslerimde sislik var birazda bel agrisi sk idrara da ckiyorum acaba gebelikmi yoksa regl belirtisimi anlayamadim
 
44 yaşındayım bekârken yumurtaligimda çikolata kistlerim vardi ve uzun yıllar doğum kontröl hapları kullandım. Evlendikten ve bir doğum yaptıktan sonra da kistlerim yer yer tekrarladı. Doğum sonrası adet kanamalarim ozellikle iki defa başarısız spiral uygulamasından sonra arttı. Adetletim duzenli ama çok yoğun geçmeye başladı öyle ki yoğun kanamaya bağlı demir eksikliği kansızlığı yasar oldum. Son dört yıldır kansızlığım ilac almama rağmen bitmedi. Bu yil yapıştırdığım smear testinde ascuss hpv pozitif çıktı. Kolposkopi yaptirdim cin 1 denildi. Son bir yıldır doktor kontrolündeyim.son muayenemde smear temiz cikt ama bu sefer de rahim duvarı kalınlaşma ve rahimde et parçasıvar denilip Tarlusan kullanmam istendi. 12 gün tek doz içtim. 5 gün önce bitti. Birlikten 3 gun donra adet oldum. Ama kanamam çok az. Bu duruma sevinmelimiyim.
 
44 yaşındayım bekârken yumurtaligimda çikolata kistlerim vardi ve uzun yıllar doğum kontröl hapları kullandım. Evlendikten ve bir doğum yaptıktan sonra da kistlerim yer yer tekrarladı. Doğum sonrası adet kanamalarim ozellikle iki defa başarısız spiral uygulamasından sonra arttı. Adetletim duzenli ama çok yoğun geçmeye başladı öyle ki yoğun kanamaya bağlı demir eksikliği kansızlığı yasar oldum. Son dört yıldır kansızlığım ilac almama rağmen bitmedi. Bu yil yapıştırdığım smear testinde ascuss hpv pozitif çıktı. Kolposkopi yaptirdim cin 1 denildi. Son bir yıldır doktor kontrolündeyim.son muayenemde smear temiz cikt ama bu sefer de rahim duvarı kalınlaşma ve rahimde et parçasıvar denilip Tarlusan kullanmam istendi. 12 gün tek doz içtim. 5 gün önce bitti. Birlikten 3 gun donra adet oldum. Ama kanamam çok az. Bu duruma sevinmelimiyim.[/QUOT
Merhaba, tedavinin sonucu adet miktarı ile anlaşılmaz. Kullandığınız ilaç adet miktarını değiştirebilir. Durumunuz hakkın da en sağlıklı bilgiyi hekiminizden öğrenebilirsiniz.
 
Tarlusal Kullandıktan Kaç Gün Sonra Adet Olunur- Bu yazımızda başlıktan da anlaşılacağı üzere yine çok merak edilen bir konu üzerine konuşacağız. Tarlusal nedir? Tarlusal ilacı ne için kullanılır? Tarlusal kullandıktan kaç gün sonra adet olunur? gibi sorulara da yanıt bulacaksınız bu yazımızda. Şimdi ilk olarak tarlusal ilacın bir hormon ilacı olduğunu söylemeliyim. Peki ne işe yarar bu ilaç?

Ekli dosyayı görüntüle 71227


Tarlusal adet düzensizliği yaşayan kadınların kullandığı bir ilaçtır. Bu ilaçtaki hormon kadınlarda cinsiyet hormonu olan progesteron hormonunun salgılanmadığı durumlarda yardımcı bir ilaçtır. Adet düzensizliği çeken kadınların adet düzenini sağlaması için verilen bir ilaçtır. Yine adet yokluğunda ya da menepoz sonrası dönemde östrojen hormonunun etkilerini normale indirmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Adet düzensizliği gerçek anlamda hayatınızı da olumsuz etkileyen bir durumdur ki bunu ben çok yaşadım. Bu konuda özellikle hamile kalmak isteyen bir kadının yumurtlama zamanını iyi bilmesi gerekmektedir. Bu adet düzensizliği olan kadınlarda yumurtlama gününün de zor anlaşılabileceği anlamına gelir. Adet düzensizliği yaşayan kadınların en büyük kabusu da hamile kalmaya hazır olmayanlar için olur. Yani her adet gecikmesinde acaba sorusunu sürekli sorar durur kendisine. Bu da gerçekten rahatsız edici bir durumdur. Bebek isteyenler için de aslında aynı durum geçerlidir. Yani bu ay hamile kalacak mıyım? Acaba gibi sorularla kendinizi yer durursunuz. Böylece de idrar testlerine sürekli para ödeyerek eczacıları kazandırırsınız.

Bu adet düzenleyici ilaçlar bebek tedavisinde de kullanılan ilk aşamadır. Adet düzensizliği sayesinde yumurtlama zamanının kolayca anlaşılabilmesi adetin düzene sokulması durumunda doktorunuz daha kolay yumurtlama zamanını izleyebilmesi için tarlusal gibi hormon ilaçlarını size önerir. Tarlusal ilacı tablet halinde bulunan bir ilaç. Doktorunuz eğer bu ilacı size adet döngünüz düzelmesi için verdiyse 10 gün içinde adet olmanızı söyler. Eğer hamile kalmak için bu tedaviyi görüyorsanız bu ilaç sayesinde yumurtlama gününüzü doktorunuz daha kolay takip eder. Bu sayede yumurtlama gününüzü daha kolay takip edecektir. Doktorunuz size 10 gün içinde adet olmanızı söyler ama bu kişiden kişiye değişen bir durum olabilir. Adet söktürmek için tıbbın yöntemleri oldukça gelişmiş kadınsal hastalıklarda da aynı şekilde tıp çözümler üretmiştir. Tabii ki ilk olarak bu sağlık konularında doktora danışmanızda fayda var. Bunun yanında adet düzensizliğine iyi gelen bitkisel kürler de bulunmaktadır. Ama dediğim gibi öncelikle doktorunuza görünerek büyük sorun olup olmadığının kanısına varılması gerekir. Yine adet düzenleyici kürler de oldukça işe yaramaktadır. Yani şükür benim şuan ikizlerim var ama öncesinde denemediğim kürler ilaçlar kalmadı. Tabii şu da önemli ki başladığınız tedaviyi yarım bırakmamanız gerekiyor. Bu soruna yeniden başlamanıza belki daha kötü sorunlara yol açabilir. Bu konuda yani adet düzenleyici olarak soğan küründen ben çok fayda gördüm. Siz de soğan kürünü deneyebilirsiniz. Soğan kürü tarifi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 71228

Hamile olanların emzirenlerin bu ilacı kullanmaları yasaktır. İlacı kullanmaya başladığınızdan 5-10 gün içinde kanamanız gerçekleşir. Hala kanama gelmediyse doktorunuza durumu bildiriniz. Bunun için sizden hormon testleri isteyebilir. Bu ilaçlar yani adet söktürücü olarak kullanılan ilaçlar 3 dönem halinde kullanılır. Hanımlar kafanıza takılan sorular varsa yorum olarak yazımızın altından siz de bizimle bunları paylaşabilirsiniz. Tarlusal kullananlardan özellikle tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanızı isteriz. Sevgilerle...
Valla bende tecrübemi paylaşmak isterim ama bi tecrübe edinemedim tarlusal 5 mg kullandım 6 gün bugün ilacım biteli tam 10 gün oldu ama regl olmadım çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama iyice dengem bozuldu
 
Bende tarlusal 5 mg kullandım 6 gün sabah akşam içtim bugün ilaç biteli tam 10 gün oldu ama ben daha regl olmadım geçen ay regl olmadım bu ay da regl olma gunlerindeyim ama daha olmadım çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama iyice dengem bozuldu
 
Bende tarlusal 5 mg kullandım 6 gün sabah akşam içtim bugün ilaç biteli tam 10 gün oldu ama ben daha regl olmadım geçen ay regl olmadım bu ay da regl olma gunlerindeyim ama daha olmadım çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama iyice dengem bozuldu

Merhaba, tarlusal bittikten sonra en az 1 hafta sonra adetin başlaması lazım. Bir kaç gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise kadın doğum uzmanına görünün.
 
Merhaba ,
35 yaşındayım. 03.05.2018 de tarlusal 5 mg doktorumun önerisi ile kullandım.İlacım 09.05.2018 de bitti.Hala adet olamadım .kasıklarımda ağrı ,gögüslerimde hassasiyet mevcut.Neden adet olamıyorum ?Dün sadece afedersiniz peçete üzerinde çok açık kahverengi leke vardı .Bu başlangıç mıdır ?
Dr adetin 3.günü hormon testleri yaptır gel dedi .Adet olamayınca gitmedim.Erken gitmeli miyim yoksa biraz daha beklemeli miyim.
 
Geri
Üst