TatlılaR

melegim

Yeni Üye
Üye
TatlılaR
FIRINDA SÜTLAÇ
frn_sutlac.jpg

Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
  • 250 gr tozşeker
  • 100 gr pirinç
  • Bir miktar su
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
  1. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.
  2. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.
  3. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst