Tencerede Sebzeli Süt Danası

suskun_gız

Yeni Üye
Üye
Tencerede Sebzeli Süt Danası
türkiyenin en büyük danası
MALZEMELER
600 gr Süt Danası (yağsız but)
500 gr Karışık Sebze (patates,havuç, soğan, sarmısak ve biber gibi sert sebzeleri tercih edin)
150 gr Soyulmuş Domates
1 Bağ Taze Biberiye
1 Bağ Taze Kekik
Zeytinyağı
Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber


HAZIRLANIŞI
Fırına girebilen dibi kalın bir tercerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra eti koyup 1-2 dakika çevirin. Yanmamasına dikkat edin ama heryeri renk alsın.
Tencereyi ateşten alıp kabaca doğranmış sebzeleri etin etrafına dağıtın. Üstünü kapatıp sıcak fırına (180-200 derece) koyun. 25-30 dakika sonra etin pişmiş olması gerekir.
Etin kalınlığı pişme süresini değiştirebilir
 
Ce: Tencerede Sebzeli Süt Danası

emeğine sağlık canımmmmmmmmm
 
Geri
Üst