1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.356
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Tencerede Sebzeli Süt Danası

    Konu, 'Dolmalar' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    türkiyenin en büyük danası MALZEMELER 600 gr Süt Danası (yağsız but)
    500 gr Karışık Sebze (patates,havuç, soğan, sarmısak ve biber gibi sert sebzeleri tercih edin)
    150 gr Soyulmuş Domates
    1 Bağ Taze Biberiye
    1 Bağ Taze Kekik
    Zeytinyağı
    Tuz
    Taze Çekilmiş Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Fırına girebilen dibi kalın bir tercerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra eti koyup 1-2 dakika çevirin. Yanmamasına dikkat edin ama heryeri renk alsın.
    Tencereyi ateşten alıp kabaca doğranmış sebzeleri etin etrafına dağıtın. Üstünü kapatıp sıcak fırına (180-200 derece) koyun. 25-30 dakika sonra etin pişmiş olması gerekir.
    Etin kalınlığı pişme süresini değiştirebilir


     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    750
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Tencerede Sebzeli Süt Danası

    emeğine sağlık canım ellerine sağlık
     
  3. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.498
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON
    Ce: Tencerede Sebzeli Süt Danası
    emeğine sağlık canımmmmmmmmm
     
Tencerede Sebzeli Süt Danası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Düdüklü tencerede pişirme süreleri

    Düdüklü tencerede pişirme süreleri

    düdüklü tencere pişirme süreleri düdüklüde tavuk tavuk haşlama süresi düdüklüde pişirme süreleri haşlama MALZEME DAKİKA Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45 Dana Dil 45-60 Nohut (Islatılmamış) 30-45 Patates (Kabuklu) 10 Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20 Patates (Soyulmuş) 5 Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3 Enginar 8 Buğday (Salata İçin) 10 Kereviz (Bütün) 10-15 Buğday (Çorba İçin) 20 Kereviz...
  2. çelik tencerelere

    çelik tencerelere

     Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın.
  3. Tencerelerinize elbise

    Tencerelerinize elbise

    Her kadının mutfağı özeldir.Mutfağınıza hoşluk katacak tencerelerize elbiseler....
  4. Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede)

    Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede)

    zeytinyağlı bakla, nasıl pişirilir, düdüklüde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Bakla pek çok kişi tarafından burun kıvrılarak tüketilmesine rağmen çok çok faydalı bir sebzedir. Bedenin kötü kolesterol düzeyini düşürür. Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar. İçerdiği yüksek orandaki lifle...
  5. Düdüklü Tencerenin Düdüğü..

    Düdüklü Tencerenin Düdüğü..

    düdüklü tencerenin düdüğü düdüklü tencere düdüğü, neden öter, sebepleri, faydaları, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Mutfaklarımızda severek kullandığımız eşyalarımızdan biri hiç şüphesiz düdüklü tencerelerdir.Hemen her şeyi pişirebileceğimiz düdüklü tencereler,isimlerini kaynamaya başladıklarında çıkan düdük sesi nedeniyle almışlardır.Peki bu...

Sayfayı Paylaş