Etiketler:
  1. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.498
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON

    testi kebabı

    Konu, 'Kebaplar' kısmında esena tarafından paylaşıldı.

    fırında testi kebabı testi kebap Testi Kebabı

    Malzemesi:

    1 adet Testi
    3 kğ. Kuşbaşı et
    1 kg. Domates
    300 gr. Sarımsak
    200 gr. Sivri biber
    200 gr. Tereyağı
    Karabiber,tuz

    Yapılışı:
    Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir.

    Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.
     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.067
    Beğenilen Mesajlar:
    399
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: testi kebabı
    ellerine sağlıkk
     
  3. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    Cevap: testi kebabı
    [​IMG]


    Malzemeler;
    9 küçük patlıcan
    500 gr. kuzu kuşbaşı(tavuk eti de oluyor, denedim bizzat)
    2 kuru soğan
    2 domates
    5 sivri biber
    1 kırmızı biber
    1 kabak
    1 havuç
    250 gr. mantar
    100 gr. tereyağ
    1 yemek kaşığı karışık salça(domates, biber)
    2 su bardağı sıvı yağ
    Tuz, karabiber, pul biber, kekik

    Hazırlanışı;
    Soğan ince kıyılır. Tereyağında küçük doğranmış etle kavrulur. Salça ilave edilir.

    Bütün malzemeler küçük küpler halinde doğranır. Etin pişmesine yakın ilave edilir.

    Patlıcanlar soyulur,( büyük patlıcanlar bölünür)ortaları oyulur. Kızgın yağda kızartılır.

    Malzemeleri patlıcanlara doldurup 180 derecelik fırında on dakika pişirilir.

    [​IMG]



    Bende tarifin resimlisi var inşallah mahsuru yoktur koymamın :)
     
testi kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  2. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  3. Tavuk Kebabı

    Tavuk Kebabı

    tavuk kebabı tavuk kebapları kebabı sosu malzemeler: 2 adet büyük tavuk ğöğsü 1 kase sarımsaklı yoğurt kekik kırmızı biber nane 1 yemek kaşığı tereyağı yarım yemek kaşığı salça Yapılışı: tavukları kuşbaşı doğrayın. teflon tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. kırmızı biber,kekik,tuz dökerek biraz daha kavurun. servis tabağına tavukları alın üzerine sarımsaklı yoğur,du dökün. bir tavada...
  4. testi kebabı yapılşı - çok güzeldir

    testi kebabı yapılşı - çok güzeldir

    testi kebabı desti kebabı testi kebap Testi Kebabı nasıl yapılıyor? Et kuşbaşı olarak doğranır. Domates ve biber de kuşbaşı etten biraz irice doğranır. Ayıklanan sarmısaklar, karabiber ve tuz ilave edilerek ezmeden karıştırılır. Testi içi ve dışı güzelce yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ortası serçe parmakla...
  5. Kiremit kebabı

    Kiremit kebabı

    kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum 5 kişilik Malzemesi: -1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy) -300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy) -tuz -taze çekilmis karabiber -1 bağ...

Sayfayı Paylaş