trabzon hasırı trabzon hasırı modelleri hasiri bilerzikler hasiri modelleri Tarbzon diyince aklınıza ilk gelen nedir diye sorsam..Eminim hepiniz aklına bir çok özlliği ve güzelliği gelir.Her biriniz ayrı ayrı cevaplar verirsiniz🙂Ama benim aklıma gelen bu güzleliklerin ve özellilerinin dışında bir de kendisine has bazı eşyaları geliyor.Özellikle de kadınların vazgeçemediği takılar.Hemde altın olanından🙂 Trabzon hasırından söz ediyorum tabi ki de🙂🙂🙂Hepiniz bilirsiniz eminim.Tarbzonda gelinlere muhakkak takılan bir takıdır.Hani doğu da aşiret düğünlerinde altın kemer takarlar ya işte trabzonda da trabzon hasırı takılıyor.Bencde orda ki gelinler çok şanslı😀 O ihtişamlı bilerziği takmak bence ayrı bir güzellik🙂🙂🙂
Modacılarda artık tasarladıkları takıları daha doğrusu tasarladıkları ve kuyumculara sundukları bilerzikler artık trabzon hasırını andıran bir şekilde yapılmış.Trabzon hasırı kadar olamasa da kendilerince güzellikleri yok değil:Buyrunuz
Trabzon da evlenemeyen ve bir trabzonlu gelini olamayan meleklerime trabzon hasırı yerine kendilerini bu bilerziklerle teselli etmeliler😀
Diğerlerini pek değil ama bunu çok beğendim.Dediğim gibi trabzonun o ihtişamlı hasırının yerini tutmasa da güzeller🙂🙂🙂