Türk kahvesi makinesi alacam hangisini almalıyım

liya

Üye
Üye
Türk kahvesi makinesi alacam hangisini almalıyım
Türk kahvesi tavsiyeleri türk kahvesi kullanıcı yorumları, türk kahvesi makineleri, kahve makinesi tavsiyeleri, türk kahvesi kullananlar

Selamlar.. Türk kahvesi tutkunluğum var eş dost ve arkadaşlarla bir araya geldiğimiz de illaki bir kahve yapıp keyifli sohbetlere dalarız. Daha önce arçelik markasının telve modelini kullanıyordum iki cezveli olanından ama ne yazıkki birkaç senedir kullanmama rağmen artık bozuldu ve şu sıralar sinbonun elektrikli kahve makinesi ile idare ediyorum aslında ne yalan söyleyeyim oda güzel pişiriyor ama ben böyle otomatik olarak taşmadan bol köpüklü türk kahvesi pişiren bir makine almak istiyorum

aslın da aklım da şu sıralar çokca reklamını gördüğüm karaca hatır var ama ben yinede diğer seçenekleri de değerlendirmek istiyorum bana türk kahvesini güzel bir şekil de pişirecek kahve makinesi ve özellikleri hakkın da bilgi verirmisiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kahve candır :))) bende kahve tutkunu biri olarak bu konuda ki size türk kahvesi yapan makineler hakkın da bilgiler vermek istiyorum

Öncelikle benim kullandığım makinenin markası arçelik telve

Daha önce kullandığın için biliyorsundur ama bilmeyenler için kısaca özelliklerini geçmek istiyorum. Arçelik telvenin yan tarafın da bulunan bir su tankı var ve bir litre kadar su alıyor. En azından uzun bir süre su takviyesi gibi bir olayınız olmuyor. Her iki cezve ikişer fincanlık kahve yapıyor ve aynı anda iki cezveyide çalıştırdığınız da 4 fincan kahve yapabiliyorsunuz. Bu arada ufak bir tüyo eğer cezveye bir fincan su eklerseniz o zaman üç fincan kahve pişirebiliyorsunuz. Köpük olayı iyi güzel tatmin edici bir kıvamda yapıyor türk kahvesini. suyunu kendi alıyor siz sadece kahve ve isteğe bağlı şeker ilave ediyorsunuz. Bu arada aynı modelin bir de tek cezveli olan modelide mevcuttur isteğe bağlı olarak iki cezveli yada tek cezveli olan arçelik telve türk kahvesi makinesini tercih edebilirsiniz.



arçelik telve.JPG



Arzum okka türk kahvesi makinesi

arzum okka.JPG


Şekil ve tasarım olarak güzel olmasına güzel ama büyüklüğü nedeni ile mutfağınız da epey bir yer teşkil edecektir. Böyle büyük bir makinenin de yaptığı kahve fincanı sayısı da 1/2 fincan olarak yer alıyor. Kahveyi yaptıktan sonra fincanlara kahveyi kendi boşaltıyor. Az fincan sayısın da kahve yapmasından dolayı bana açıkcası çok cazip gelmiyor. Diğer makinelerin çoğun da bulunan ses ve ışık uyarıları arzum okkada mevcut.


Fakir Kaave makinesi

fakir kaave.JPG


Fakir kaave türk kahvesi makinesi aynı anda 4 fincana kadar kahve yapabilme özelliğine sahip bir makine.. Farklı renkleri bulunuyor. Bu yüzden tek renge sabit kalmadan sevdiğiniz bir rengi mutfağınıza fakir kaave makinesi ile taşıyabilirsiniz. Taşmayı engelleyen özelliği luminasense technology özelliği bulunuyor. Işıklı ve sesli uyarı verme özelliğine sahip olan bu makineden kullanıcı yorumlarına bakıldığın da oldukça büyük bir oran memnun görünüyor.;)

Arzum Okka Minio

arzum okka minio.JPG


Arzum okka minio diğer okka makinesine göre çok daha kullanışlı bir model. Aynı anda 4 fincana kadar türk kahvesi yapabilme özelliğine sahip olan bu makineden de kullanıcı yorumlarına bakıldığın da oldukça büyük oran da memnunluk görünüyor. Cezvenin taşmasını önleyici akıllı sensöre sahip olan bu makinenin cezve kısmı da ayrıca su geçirmiyor. Kahve piştiğin de sesli ve ışıklı bir şekil de uyarı veriyor.

Karaca Hatır Kahve Makinesi

karaca hatır.JPG


Ve benim son zamanlarda ki favorim diyebileceğim türk kahvesi makinesi karaca hatır;) Geçenler de karaca mağazasına da giderek ayrıntılı bir bilgi aldığım da makine bana oldukça cazip geldi. Aynı ayna 5 fincan türk kahvesi yapabiliyor. Suyunu kendiniz dolduruyorsunuz öyle arçelikte ki gibi ayrıca bir su tankı bulunmuyor. Çok fazla renk seçeneğine sahip olan karaca hatır şu sıralar yeni çıkmasından da dolayı kampanyalı indirimli fiyatlar ile mağazalar da satışa sunuluyor.

Özellikler

-Otomatik ısı ayarı, kahveyi en doğru ısıda bol köpüklü pişirmek üzere tasarlandı
-Taşma önleyici sistem
-Otomatik Kapanma
-Kolay temizleme

Benim önerebileceğim türk kahvesi makineleri bunlar ama hangisi derseniz bu biraz da göreceli bir kavram derim çünkü bazen sizin memnun kaldığınızdan bir başkası memnun kalmayabiliyor. Ama karaca hatırı yinede yakından gidip görün ve ayrıntılı bilgi almanızı tavsiye ederim;)
 
Geri
Üst