Turpun sağlık i̇çin i̇nanılmaz faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Turpun sağlık i̇çin i̇nanılmaz faydaları
Turp'un keskin kokusu onu sebze çeşitlerinde sevilmeyen yapsada sağlık açısından bir çok faydaya sahiptir.Turp vücudumuza sayısız avantajlar sunar. İmmün artırıcı özellikleriyle bilinir, yüksek miktarda C Vitamini içeriyor. Turp, daha iyi sindirime yardımcı olmak ve kabızlığı önlemek için mükemmel bir diyet lifi kaynağıdır. Antosiyaninler ve diğer güçlü antioksidanlar bakımından zengin olduğu için, Turp kanserden korunmaya bile yardımcı olabiliyor.. Kan basıncınıda düzenleyen turp diyabeti kontrol altında tutuyor. Sarılıkla savaşıyor, soğuk algınlığı ve girbe karşıda koruyor. Bunların yanısıra tur ayrıca cilt ve saç sağlığınızıda koruyor. Makalemizin devamında turpun faydaları hamilelikte, turp yemenin sağlığa faydaları tüm detayları ile ele alınacaktır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..





kırmızı turpun faydaları saraçoğlu.png






Kırımızı turpun faydaları saraçoğlu ; İbrahim saraçoğlu hocamız izlediğimiz programalrda turpun faydalarına dikkat çekiyor. Turp kürü ibrahim saraçoğlu hocamızın önerileri arasındadır.Turp temel besinlerle doludur. Genellikle salatası yada dilimlenerek tüketilir. Hoş kokuya sahip olmasada tadı güzeldir ve herşeyden önemlisi sağlık için bir çok faydaya sahiptir.Turp çeşitli türlerde mevcuttur. Bunlar şekil ve büyüklük ve lezzet bakımından değişir ve farklı şekillerde kullanılabilir. Çok sayıda sağlık ve güzellik yararı sağlayan vitaminler, mineraller, antioksidanlar, diyet lifi, fito-besinler, ve polifenoller içerir.Turplarda bulunan vitaminler birden fazla cilt hastalığını tedavi edebilir. Karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını da iyileştirebilir.Turp tüketimi, vücutta fazla kalori ve yağ birikiminin önlenmesine yardımcı olur.





turpun faydaları hamilelikte.jpg






Beyaz turpun faydaları; Bir çok yararlı vitamin ve mineral içeren beyaz turp çin ve japon mutfağında sıklıkla tüketiliyor. Faydaları saymakla bitmiyor. Anti-bakteriyel ve anti-viral özelliklere sahip beyaz turp solunum yolu ve akciğerlerin sağlığını korumaktadır. C vitamini açısından zengin olan beyaz turp astım rahatsızlığı olanlar için faydalıdır. Beyaz turpun faydaları saraçoğlu hocamız bu konuda turpun şifa deposu olduğunu genel sağlığı koruduğunu belirtiyor.Turp mükemmel bir C vitamini kaynağıdır - kan damarlarını ve dokularını yeniden oluşturmaya yardımcı olan bir besin maddesidir . Aynı zamanda riboflavin, kalsiyum, magnezyum, folat ve potasyum gibi başka bir besin kaynağıdır.



beyaz turpun faydaları.jpg







Turp Besin Değerleri:


Aşağıda, 100 gms Porsiyon başına Turp besin değeri verilmiştir:

Toplam Kalori: 16
Toplam Karbonhidratlar: 3,4 gm
Diyet Lifi: 1.6 gm
Proteinler: 0.7 gm
Potasyum: 233 mg
Sodyum: 39 mg
C vitamini: % 24
B6 Vitamini: % 5
Magnezyum: % 2
Kalsiyum: % 2


Turpun faydaları ve zararları ; Turp günümüz vebası kanserden koruma sağlıyor.Buna ek olarak, turpta bulunan C vitamini hücrelerin uzun süre kalıcı ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.Turpun hipertansiyon kontrolü ve aynı zamanda kan basıncı kontrolü ile yardımcı olduğu bilinmektedir. Turp diyabeti kontrol altında tutar. Siyah turpun faydaları ve zararları nelerdir ? Siyah turp vücudu zararlı toksinlerden arındırır. Karaciğer fonksiyonunu artırır, soğuk algınlığı ve öksürüğü tedavi eder.Saç ve cilt içinde çok faydalıdır.Sindirimi geliştirir. Kolesterolü dengeler. Tiroidi kontrol eder ve düzenler. Antioksidan özelliği kansere karşı koruma sağlar.. Düzenli ve orta derecede turp tüketimi, karaciğerimizi ve midemizi sağlıklı tutmak için çok faydalıdır.Turpun bu faydası, turpun harika detoksifikasyon özelliklerinden kaynaklanmaktadır.





Turp yemenin cilde faydaları ; Turp bol miktarda antioksidan içerir. Bu antioksidanlar serbest radikallerle savaşmada ve hücre hasarında yardımcı olur. Turp, vücutta toksinlerin oluşumunu ve birikmesini önlemeyede yardımcı olur. Bu özellikler cildi genç ve sağlıklı tutuyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.. Turp osteoartrit için faydalı olabilir. Turp minerallerin idrar yollarında birikme ve taş oluşturma olasılığını azaltır.Turp iyi bir lif kaynağıdır ve sindirim sağlığını artırabilir. Yüksek lif içeriği kilo vermenize yardımcı olabilir. Vücudun antioksidan savunma sistemini güçlendirir ve serbest radikal birikimini azaltır. Bu, enerji metabolizmasını arttırır . Diyabet hastaları için turp çok faydalıdır.Turp ana bileşeni su olduğundan, vücudunuzu nemli tutar. Cildinizi sağlıklı, ışıltılı ve genç yapar. Ayrıca turptaki C vitamini, çinko ve fosfor cildinizi daha uzun süre taze tutar.Turp harika dezenfektan özelliklere sahiptir; Bu nedenle sivilce gibi cilt bozukluklarıyla savaşmaya yardımcı olabilir.




Turp, atık ürünleri kolon ve böbrek yoluyla elimine ederek vücudu detoksifiye eden doğal bir müshildir. Safra üretimini hızlandırarak sindirime yardımcı olur.Turp iyi su içeriğine sahiptir, bu vücudunuzun her zaman iyi nemli kalmasını sağlar. Cildi nemlendirir, kuru cilde sahip olanlar turp tüketmelidir.Turp, C vitamini, fosfor ve çinko içerir, içerdiği su içeriği ile cildinizi daha uzun süre taze tutar. Lif içeriği yüksek olduğu için vücudunuzdaki zararlı toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Sonuç olarak cildi temizler. Turp tüketimi Saç dökülmesine karşı savaşır. Siyah turp suyunu saçınıza uyguladığınızda saçın büyümesini uyarır. Köklerinizi içerden güçlendirir ve saç dökülmesini önler. Düzenli ve ılımlı bir şekilde turp yemek sindirim sistemimizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.




Turpta bulunan diyet lifleri doğal bir müshil görevi görür, bağırsak hareketini iyileştirir ve atıkların vücuttan atılmasının düzgün bir şekilde giderilmesine yardımcı olur. Bu, kabızlık ve karın ağrısı, bağırsak gazı, bağırsak tıkanması, şişkinlik, vb. Gibi diğer sindirim bozukluklarının rahatlamasını sağlamada önemli bir rol oynar. Turp doğada idrar söktürücüdür, yani vücudumuzda idrar üretimini arttırır.Düzenli olarak turp yemek veya turp suyu içmek idrar yolu enfeksiyonlarına karşı korur.urpun detoksifiye edici özellikleri toksinlerin vücudumuzdan uzaklaştırılmasında önemli bir rol oynar ve böylelikle böbreklerimizi ve üriner sistemimizi temizler. Ayrıca, su içeriği bakımından zengindir , kilo vermek istiyorsanız diyetinize mutlaka turpu dahil edin.Uzmanlara göre, bu kök sebzesi vitaminler, folik asit ve antosiyaninler bakımından zengindir.





İnsan vücudu, hücreleri, cildi, saçı ve tırnakları sağlıklı tutmak için demir içeriğine ihtiyaç duyar. Zengin bir demir kaynağı olarak turp kan kalitesini ve akışını iyileştirir.A, C ve K vitaminlerinin zengin bir kaynağı olan turp saç ve cilt içinde faydalıdır.Turp ayrıca hücre üretimi ve onarımı konusunda da yardımcı olur.Aynı zamanda vücutta yağ birikimini önlemeye yardımcı olur. Turp tüketimi kalp hastalıklarına karşıda koruma sağlıyor. Turp, potasyum, demir, sodyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir. Hamilelikte tüketilmesi fayda sağlar ve ayrıca kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.




Turp demir bakımından zengindir ve kalbin genel işlevi üzerinde olumlu etkileri vardır. Demir, sağlıklı hücreler, cilt, saç ve tırnakların korunmasına yardımcı olur. Bu demirden zengin besinin günlük tüketimleri, genel sağlığı korur. Turp tüketimi bağışıklığı güçlendirir. Aynı zamanda zararlı serbest radikallerin, iltihabın ve erken yaşlanmanın gelişimini kontrol eder. Turp, mide, böbrek ve kolon kanserlerini önlemektedir.C vitamini nedeniyle detoksifiye etme kabiliyetine sahiptir.Turp sarılık tedavisi için harika bir çare olarak kabul edilir . Güçlü bir detoksifiye edici ajan olarak işlev görür ve toksinleri ve atık maddeleri vücuttan elimine ederek karaciğer ve mide sağlığını kontrol eder. Turp arı sokmaları ve böcek ısırıklarının iyileştirilmesinde son derece etkilidir . Turp suyu, acıyı yatıştırmak ve azaltmak için doğrudan etkilenen bölgeye uygulanabilir.




Turp düşük glisemik indekse sahiptir ve bu nedenle kan şekeri seviyesini kontrol etmede yardımcı olur.Turp, kemikleri ve dişleri sağlıklı tutmak için yararlı olan en zengin bitki kalsiyum kaynaklarından biridir.Turp vücudun bağışıklığını arttırmasına ve enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı savaşmasına yardımcı olan antioksidanlarla doludur.Turp uyku bozuklukları olan insanlar için çok yararlıdır. Uykuyu teşvik eden yatıştırıcı özelliklere sahiptir.Turp iyi bir potasyum kaynağıdır. Potasyum normal kan akışını koruyarak kan basıncını düşürür; Böylece, koroner hastalık ve felç riskini en aza indirir.Eğer soğuk algınlığı ve öksürüğe yatkınsanız, o zaman diyetinize turp eklemeniz iyi olur. Kasları inşa etmek için birkaç besin gerekir. Bununla birlikte, kasların ana yapı taşı proteindir. Turp çok iyi bir protein kaynağıdır; bu nedenle, düzenli diyetinize dahil edilmelidir.
 
Geri
Üst