Tursulu Tavuk

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Tursulu Tavuk
Malzemeler
2 Kilo
lahana tursusu
3 Çorba kasigi margarin
2 Adet sogan
2 Tatli kasigi salça
2 Su bardagi sicak su
1 çay bardagi
pirinç
4 Adet tavuk budu
4 Çorba kasigi tereyagi
Tuz,
karabiber

Yapilis Tarifi
Lahana tursusunu 1 saat su dolu kapta bekletin.
Margarini tencerede eritin.
Sogani ince kiyip yagda pembelestirin.
Lahanayi sudan çikarip ince ince kiyin.
Sogani ekleyin ve iyice kavurun.
Salçayi ve sicak suyu ilave edin.
Lahanalar yumusamaya basladigi zaman pirinci ilave edin.
Pirinçler de yumusayinca tencereyi ocaktan alin.
Firina dayanikli bir cam kaba lahanali piriçli karisimi alin.
Üzerine haslanmis tavuk butlarini koyun.
4 Çorba kasigi tereyagini küçük bir tavada eritin.
Tavuklarin üzerine gezdirin.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda tavuklar pembelesene dek pisirin.
 
Geri
Üst