Malzemeler: 1 paket margarin ya da tereyagi. (bence margarinle daha guzel, oda sicakliginda olmasina dikkat edelim) 1 cay bardagi zeytinyagi 1 cay bardagi yogurt 4 yemek kasigi toz seker 4 cay kasigi tuz 3 su bardagi un
Uzerine surmek icin Yumurta sarisi uzerini suslemek için çörek otu yada susam
yapılışı: Once hamuru hazirlayalim. Margarini, sivi yagi, yogurdu, toz sekeri, tuzu ve elenmis unu derin bir kaba koyuyoruz ve ele yapismayacak kivama gelinceye kadar yoguruyoruz.
isterseniz hamurlari parcalara bolerek ve icine pul biber, kekik gibi lezzetler ekleyerek degisik tipte kuru pastalar da hazirlayabilirsiniz.
Firininizi 180 dereceye ayarlayin. çok ince olmasın hafif hamuru açıp kalıpla kesin.. Hamurlari yaglanmis tepsiye dizerek uzerlerine yumurta sarisi surup corek otu serpin. üstü kızarınca kapatın.. 15-20 dakika pişirin yeter ince olduğu için çabuk pişiyo çok dururrsa fırında hemen yanar.. benden söylemesi.. afiyet olsun.. kaprisli geçende kuru pasta bundan yapmıştım..