un kurabiyesi

LiKarBa

Yeni Üye
Üye
un kurabiyesi
nişastalı un kurabiyesi tarifi nişastalı un kurabiyesi buğday kurabiye buğday nişastasız
un_kurabiyesi.jpg


Malzemeler:
  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 4 kaşık buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:
  1. Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  2. Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
  3. Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.
 
Ce: un kurabiyesi

merhaba.kurabiye sert oluyorsa sebebi muhtemelen unu hemen boca edildiğindendir.unu yavaş yavaş katmak gerek.margarin oda sıcaklığında iyicene yumuşatımalı.turbo fırında pişiyorsa normal turbosuz pişirmeyide deneyin.pişirme süresini aşmakta bir neden olabilir pembeleşme olmadan beyazken çıkarılması lazım fırından
 
Geri
Üst