yanlış bilinen doğrular

melegim

Yeni Üye
Üye
yanlış bilinen doğrular
yanlış bilinen doğrular yanlış bilinen dogrular yanlis dogrular yanliş doğrular doğru yanlışlar
Herkes bunları DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR zannediyordu: Meğer yanlış zannedilen DOĞRULAR mış

Halk arasında bilinen, ancak hurafe sayılan pek çok inanışın tıbben gerçek olduğu deneylerle kanıtlanıyor. İngiliz Independent gazetesi "Tıbbi mitler: İlginç ama doğru" başlığıyla bu inanışlardan bazılarını derledi:

Şişmanlar daha neşelidir

Kanada'daki Lakehead Üniversitesi'ndeki bir grup psikolog, kişilerin vücut-kütle endeksi ile ruh hallerini karşılaştırdı. Endeksi yüksek olanların depresyon oranlarının düşük olduğu ortaya çıktı.

Aşk gerçekten tedavi edilebilir

Bazı araştırmacılara göre aşk, beyindeki dopamin adlı kimyasalla bağlantılı bir duygudur. Beyinde üretilen melatonin hormonu dopamini bastıran etki yapar. Karşılık görmeyen romantik aşka yakalanmış birine melatonin verilmesi kişiyi tedavi eder.

Çok duş almak beyne zarar verir

Suda bulunan mangan adlı element, solunum yoluyla geçerek vücuda zarar verir. Özellikle beyinde kümelenerek, titreme ve uyuşukluk belirtilerini içeren Parkinson benzeri rahatsızlıklara neden olur.

Köpekler meme kanserine neden olur

Münih Üniversitesi'nin araştırmasına göre, meme kanserine yakalananların kediden çok köpek besledikleri belirlendi. Bu hastaların yüzde 79,7'si tanı konmadan önce köpeklerle doğrudan temastaydı. MMTV adlı hayvanlarda da kansere yol açan virüsün insana köpeklerden geçebildiği tespit edildi.

Fıstık diş ağrısına iyi gelir

ABD'de Charles Weber adlı araştırmacı diş apsesini tedavi etmek için bir gün boyunca belirli aralıklarla keju fıstığı cashew) yiyerek beslendi. Deneme sonunda yarasının iyileştiğini söyleyen Weber, kejunun içindeki asitik maddelerin dişteki bakterileri öldürdüğünü belirtiyor.

Güneşli günlerde erkekler şiddete daha fazla eğilimlidir

İsrail'deki Ben Gurion Üniversitesi'nden bir ekibin dört kıtada yaşanan şiddet içeren olaylarla ilgili araştırmasında, cinayetlerin yaz aylarında üç kat arttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, şiddete meyilli kişilerde serotonin hormonunun daha düşük olduğunu kaydetti.

Jet lag akıl hastalıkları yaratır

Uçakla yolculukta, saat farklarından dolayı kişinin vardığı yere fiziksel olarak adapte olamaması (jet lag), aynı zamanda akıl sağlığını da etkiler. Kişinin vücut ritmini düzenleyen melatonin hormonunun fazla salgılanması şizofreniye varabilen rahatsızlıklar yaratır.

Sigara zayıflatır söylentisi yanlış

Sigaranın insanların iştahını kapayarak zayıflamaya yol açtığı söylentileri yalanlandı. Avustralya New South Wales Üniversitesi uzmanları sigara içmenin kasların zayıflamasına yol açtığını, bunun iç organlarda bulunan yağların eridiği anlamına gelmediğini söyledi
 
Geri
Üst