1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.313
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Yapay Tadlandırıcılar

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Haklarında çok spekülasyon yapılmasına rağmen aspartam ve asesulfam K türevi tatlandırıcılar sağlığa kimyasal olarak zarar verdiklerine dair somut kanıt yoktur ve pratik olarak hiç kalori içermezler. Bu maddeler, aralarında kolalı içeceklerin de bulunduğu çok sayıda üründe yapay tatlı tadını oluşturmak için kullanılırlar. Yapay tatlandırıcıların ilk ortaya çıkışı şeker hastalarının kullanımı amacıyla olmuştur. Fakat zaman içinde artan şişmanlığı ve buna çare arayan şişmanları fark eden endüstri önünde duran kocaman pastayı kaçırmamış, sanki zayıflamanın yolu yapay tatlandırıcılardan geçer gibi sayısız “diyet-layt” yapay tatlandırıcılı ürünü kullanıma sunmuştur. Günümüzde bir sürü şişman, koca bir hamburger menüsünün içindeki patates kızartmalarına mayonez dökerken kilo almayayım diye de layt kola içmektedir.

    Yapay tatlandırıcıların en büyük zararı yapay bir güven duygusu oluşturmalarıdır. Bu ürünü tüketenler sağlıkları için iyi bir şey yaptıklarını düşünüp gerisini boş vermeyi kendilerinde hak görürler.

    Bunun yanında tatlı isteğini bastırmak için bol miktarda tüketildiklerinde, o an için fayda sağlasalar da daha sonra ortaya çıkacak tatlı isteğinin şiddetini arttırırlar. Çünkü beden kullanılanın yapay mı yoksa gerçek mi olduğunu anlayamadığından ne kadar çok tatlı yerseniz daha sonra o kadar çok istersiniz. Doğru olan elden geldiğince yapay yada gerçek tatlı tadından kaçmaktır. Böylece kısır döngüyü kırar ve ne kadar az yapay yada gerçek tatlı yerseniz daha sonra o kadar az istersiniz.


     
Yapay Tadlandırıcılar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yapay tatlandırıcılar..

    Yapay tatlandırıcılar..

    sorbitol içeren yiyecekler Besin veya kalori değeri olan tatlandırıcılar günlük diyetin bir bölümüdür. Genellikle tatlandırıcılar isminin sonunda “oz” (sukroz-sofra şekeri, fruktoz-meyva şekeri, dekstroz) veya “ol” (sorbitol ve mannitol) eki olan karbonhidratlardır. Enerji değerleri vardır ve belli miktarlarının üstünde kullanılması halinde kan şekerini yükseltirler. Glikoz ve fruktoz...
  2. Yapay Deri

    Yapay Deri

    Yapay Deri Sıvı PVC´nin gözenekli, ince dokulara dönüştürülmesiyle üretiliyor. Soğuduktan sonra sıcak etkili emprime makinesi ile istenilen deri çeşidi dokusu kumaşa kazandırılıyor.
  3. Yapay Kürk

    Yapay Kürk

    Yapay Kürk Tüylerin bir araya getirilmesi ile elde edilen doku. Farklı renklerdeki tüylerin bir arada kullanılması ile ayı, tilki veya vizon görünümü elde ediliyor. Koltuk, örtü, yatak örtüsü ve yastıklar için ideal bir kullanıma sahip.
  4. Yapay DNA

    Yapay DNA

    ABD'li bir grup araştırmacı, her canlının doğal kalıtım şifresi olan DNA'yı, yapay yeni eklerle "zenginleştirmeye" çalışıyor. Hedefleri, bu yolla şimdiye değin doğada hiç görülmemiş proteinler elde etmek. Yalnızca RNA (ribonükleik asit) taşıyan bazı virüsler dışında, tüm canlı organizmalar, genetik bilgilerini hep aynı dört bazdan oluşan, yangın merdiveni gibi sarmal biçimde...
  5. Yapay böbrek

    Yapay böbrek

    yapay böbrek 2011 yapay böbrek çalışmaları yapay böbrek, nasıl yapılır, nedir, nakil Böbrek hastalarına yeni bir umut olan yapay böbrek hakkında detaylı ve faydalı bilgiler paylaşıyoruz bu yazımızda Melek'ler. Yapay böbrek, hasta insan böbreğinin görevini üstlenmesi için geliştirilmiş bir aygıttır. Sürekli olarak beden sıvılarının bileşimini düzenleyen normal böbrek, büyüklüğüne göre...

Sayfayı Paylaş