Kardeşim anlattığım gibi islamiyyetten ailece uzak yaşadığımız için duaları bile bilmiyordum sabahlara kadar uyumadan duaları ezberledim namaz kılmayı öğrendim çevremde tesettürlü arkadaşlar vardı yardımcı oldular...Benim çabamı ailemde görüyor ve bazen kavga çıkarıyorlardı abartıyorsun diye ama devam ettim yılmadan ..Ailemin karşısına çıktım bu haftasonu kapanıyorum haberiniz olsun dedim..Çok iyi hatırlıyorum günlerden pazardı kıyafettimi giydim başımı örttüm evden çıktım o zamanlar istanbulda yaşıyordum Eyüp Sultan hz.. ziyaret ettim o günün anısına ailedeki herkese hediyeler aldım ve eve döndüm Rabbim yardımcı oldu çok şükür dualarını aldım bu şekilde kabullenmiş gibi göründüler ..Kardeşim bol bol dua edelim inş..Rabbim yardımcın olsun inş..Sana şu an için iyi gelecek bu yazıyı ekliyorum aileme nasıl karşı çıkarım diyorsan Rabbim emrediyor de kendine
Dinimizin bu konudaki emri bellidir. Ayrıca Allah'a itaat her şeyden önce gelir. Anne ve baba itaat edilmesi gereken kimselerdendir. Bu nedenle onların helal isteklerine uymak gerekir. Ancak anne baba da olsa haram isteklerine uyulmaz. Bu açıdan bir kız, örtünmesine karşı çıkan ailesinin isteklerine uyamaz. Çünkü her varlığın sahibi Allah'tır. Önce Onun isteklerine uyulur. Ayrıca kabirde, haşirde, sıratta ve ahiretin diğer alemlerinde bize yardımcı olacak olanlar, kızların örtünmesine karşı çıkanlar olmayacaktır.
Buna göre arkadaşınız onlara hakaret etmeden ve kalplerini kıracak sözler konuşmadan örtünür.
Şu hadisler, itaatın, Allah'ın rızasına uygun olmasını şart koşuyor:
"Başınızdakilerden kim size Allah'a isyan etmeyi emrederse, sakin o hususta ona itaat etmeyiniz." (İbn Mace, Cihad, 40);
"Allah'a isyan olan hususta itaat yoktur. İtaat, ancak helal olan şeydedir." (Buhârı, Ahkâm, 4; Müslim, imâre, 39-40).
başka site adresi vermeyinizz
Edit: CeMoŞ