Yayla Çorbası

melegim

melegim

Yeni Üye
Üye
Yayla Çorbası
YaylaÇorbası (5 Kişilik
Malzemeler

10 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Pirinç
5-6 Su Bardağı Un
125 gr Tereyağı veya Margarin
250 gr Yoğurt
2 Yumurta Sarısı
2 Çay Kaşığı Kekik
Tuz

Yemeğin Tarifi
Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın.
Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin.
Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
794
*MeleK*
*MeleK*
gölge_çiçeği
Cevaplar
13
Görüntüleme
3K
E
Gül Hanım
Cevaplar
3
Görüntüleme
3K
PeLiNiM
PeLiNiM
melisanur
Cevaplar
0
Görüntüleme
811
melisanur
melisanur
melisanur
Cevaplar
2
Görüntüleme
1K
Aysun_melek
A
Üst