Yaz mevsiminde bunları yapmayın

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yaz mevsiminde bunları yapmayın
Yaz aylarında yaptırmayı düşündüğünüz estetik müdahalelerden önce bu haberi okuyun
LAZERLE CİLT SOYMA İŞLEMİ İÇİN KIŞI BEKLEYİN
Cildi soyarak yenileyen (ablasive) lazerden sonra güneşten korunmak çok önemli. Çünkü cildin üst tabakası lazerle soyularak lekelerin ortadan kaldırılmasına çalışılıyor. Bu işlemden sonra cilt tedavi sonrasında kızarır, şişer. Bu haller 1-2 ay devam edebilir. Bu nedenle soyucu işlemler tercihen güneş ışınlarının yoğun olmadığı kış döneminde yapılmalı. Güneşten korunma faktörlü kremler de özenle kullanılmalı.

KİMYASAL PEELİNG YAZ AYLARINDA YAPILMAZ
Kimyasal peeling’de kullanılan maddelerin başında alfa hidroksi asitler (glikolik asit, prüvik asit, laktik asit) geliyor. Kısaca AHA da denilen bu gruptaki asitler, derece derece asiditesi artan farklı formlarda kullanılırlar. BTA (Beta hidroksi asitler) da peeling malzemelerinden. Bu iki asit grubun kombinasyonu olan ürünlerle de cilt soyuluyor. Temelde yine lekelenme olan bölge soyularak hücre yenilenmesi tetikleniyor. Lekenin derinliğine göre tekrarlanan seanslarla cilt normal ve lekesiz bir forma kavuşuyor. Bu tedavi sırasında da cildin alt tabakaları hassaslaşıyor. Güneşe karşı korunma maksimum düzeyde yapılmalı. Yaz döneminde bu uygulama da tatil edilmeli.

Bitki peelig’i ise içeriğinde bulunan bitkilerin etkisiyle cildin ölü hücrelerini uzaklaştırmaya dayanıyor. Maske halinde uygulanıyor. Bu tedaviyle cildin metabolizması hızlanıyor. Dolaşımı düzenleniyor. İnce çizgiler ve lekeler azalıyor. Yine kızgın güneş mevsiminde uzak durulmalı.
Mikrodermabrazyon, yüksek basınçlı alüminyumoksit mikrokristallerinin cilde püskürtülmesiyle yapılıyor. Mikrokristaller cildin yüzeysel tabakalarını aşındırılıyor. Soyuyor. Bu arada ölü hücreler ve deri artıkları cihazın vakum sistemi tarafından emiliyor. İşlem sırasında cilt yüzeyinde kan dolaşımı artıyor, hücre yenilenmesi hızlanıyor. Sonuçta alttan canlı, taze ve pürüzsüz bir cilt ortaya çıkıyor. Bu da yazın kesinlikle ara verilmesi gereken işlemlerden. Uygulamadan sonra güneş, solaryum, makyajdan ve cilde elle müdahaleden kaçınılmalı.


LAZER EPİLASYONDAN SONRA BRONZLAŞMAK YASAK
Lazer epilasyon adı altında, epilasyon amaçlı pek çok farklı ışık sistemi kullanılıyor. Farklı dalga boylarına sahip sistemlerin (Aleksandite, Nd-YAG lazer, Diod lazer, IPL ,VPL ışık sistemleri) hemen hepsi aynı prensiple çalışıyor. Yani ışık enerjisinin ısıya dönüşerek, farklı derinliklere ulaşması ve kıl kökünü yok etmesi. Sadece uygulamadan sonra değil, öncesinde de güneşten korunmak gerekiyor. 3’er hafta kadar. Özellikle bronzlaşma ve solaryum uygulamalarından kaçınılmalı. Lazerle kılcal damar tedavisi 6-10 hafta aralıklarla yapılır. Bunda da tedavi sırasında güneşten kaçınılmalı, yoğun güneş koruması yapılmalı.

Ayrıca ciltte ve mukozalarda aşırı kurumaya sebebiyet veren akne tedavisinde, ağızdan kullanılan ilaçlar ve A vitamini içeren yüzeyel kremler yaz döneminde tercihen kullanılmamalı.

GÜNEŞTEN KORUNMAK ÇOK ÖNEMLİ
Cildin yaşlanmasını hızlandırdığı için güneş ışınlarına maruz kalmayın. Mümkün olduğunca öğlen saatlarinde dışarda bulunmayın ve şapka takarak dolaşın.


kanald
 
Geri
Üst