Selam merhaba tatlım ,
Sen böyle yazınca annem aklıma geldi , her zaman sebzelerin mevsimini bekler pazardan taze taze alır ve buzluğa atardı sonra işi geliştirdi derin dondurucu aldı artık herşeyi dondurucuya atıyor diyebilirim domatesleri , fasulyeleri , bezelye , börülce aklına ne gelirse işte böyle. Annemin yaptığını anlatayım sana fasulyeleri mevsimin de alır taze taze çıt diye kırılan lezzetli fasulyeleri alır onları bir güzel yemek yapmaya hazır bir şekil de ayıklar bir güzel yıkar ve ocakta içine birşey koymadan yarım haşlar , soğutur bir yemeklik olacak şekilde miktarlarını ayarlar buzdolabı poşetlerine koyar ve derin dondurucuya koyar . Sen yarım haşlamasan da olur ayıklayıp yıkadıktan sonra koysan da olur. Ama annem işi geliştirdi fasulyenin içine koyacağı soğan domates vs. harcını da derin dondurucu da aynı şekil de muhafaza ediyor sana da tavsiye ederim ben de böyle yapıyorum.