1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.312
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Yozgat'dan Yemek Tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    yozgat yemek tarifleri yozgat yemekleri yozgata ait yemekler yöresine ait yemekler yemekleri tarifi ARABAŞI
    Malzemesi :
    Hamur İçin : Bir ölçü Un
    6 Ölçü Su
    Tuz
    Çorba İçin: Tavuk veya Hindi
    Bir Kaşık Yağ
    Bir Kaşık Salça,
    Tuz,karabiber,Kırmızı Biber,
    Bir Miktar Un
    Yapılışı:
    Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır.

    Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır.

    Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur.


    MADIMAK
    Malzemesi:
    1.5 kg. Madımak:
    Bir kase yoğurt:
    150 gr. Pastırma:
    Bir-iki diş sarımsak:
    Tuz,biber,yağ,salça:
    Yapılışı:
    1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ,salça,pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarmısaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.


    TESTİ KEBABI
    Malzemesi:
    1 adet Testi
    3 kğ. Kuşbaşı et
    1 kg. Domates
    300 gr. Sarımsak
    200 gr. Sivri biber
    200 gr. Tereyağı
    Karabiber,tuz
    Yapılışı:
    Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir.

    Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.




     
Yozgat'dan Yemek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Giresun'dan Yemek Tarifleri

    Giresun'dan Yemek Tarifleri

    giresun yemekleri tarifleri giresun yemek tarifleri yemekleri isimleri Giresun'dan Yemek Tarifleri Isırganotu çorbası Malzemeler: 250 gr. ısırganotu 1 adet büyük boy soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 2 kahve fincanı su 2 kahve fincanı süt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: İncecik...
  2. Aksaray'dan Yemek Tarifleri

    Aksaray'dan Yemek Tarifleri

    aksaray yemekleri aksaraya ait yemekler aksarayın yemekleri aksaraya ait yemek tarifleri aksaray yöresine yemekler Bamya Çorbası Malzemeler: 250 gr. bamya, 200 gr. et, 1 adet soğan, 1 domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 limon Hazırlanışı: Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar...
  3. Ağrı'dan Yemek Tarifleri

    Ağrı'dan Yemek Tarifleri

    oğlak eti yemekleri oğlak eti nasıl pişirilir yemek tarifleri yemekleri fırında tarifi Gosteberg Buğulama Malzemeler: Genç kuzu veya oğlak eti Tereyağı Salça Gosteberg adı verilen dağ otu Hazırlanışı: Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine...
  4. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  5. Adana'dan Yemek Tarifleri

    Adana'dan Yemek Tarifleri

    adana yemekleri resimli dana dili nasıl pişirilir uykuluk nasıl pişirilir adana yöresine ait yemekler dil Adana'dan Yemek Tarifleri Ispanaklı veya Etli Kömbe Malzemeler: 4 kg. un 1 su bardağı yağ 1 tatlı kaşığı maya 2 kg. ıspanak veya 1 kg. kıyma 1 çay kaşığı susam yeterince tuz ve su 5 baş kuru soğan 2 çorba kaşığı salça Hazırlanışı: Ortası açılan un tuz ve su eklenerek...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş