Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır? Yumurta tatlısı Tarifi?
Eeee Ramazan ayinin , iftar menülerinin vazgecilmezi , olmazsa olmazi tatlilar.Benden de size yapimi cok kolay ve tadi süper bir tatli tarifi melekler.Buyurun...
(resim cok net olmadi telefondan cektim ancak bu kadar oldu )
Malzemeler
2 yumurta
8 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Kızartmak için sıvıyağ Şerbet 2 su bardağı şeker
2 su bardağı su kaynatılır
Derince bir kap içerisine yumurtayı, yoğurdu, unu ve kabartma tozunu ekleyerek kek kıvamında bir hamur hazırlayalım.Kızdırılmış yağa ( orta ateşte tutulacak) , 1 yemek kaşığı dökelim.Şeklinin düzgün olması için hamurlarımızı yağa bıraktıktan sonra 2-3 saniye içinde hemen ters çevirmemeliyiz, çevrilen taraf kızarınca tekrar diğer tarafı çevirerek kızartalım.İlk çevirme işlemi hemen yapılması gerektiğinden , hamurlar yağa ikişer veya üçer bırakılmalıdır.Hamurların hepsini bu şekilde kızartalım.Kızaran hamurlarımız biraz ılıyınca , yine ılımış şerbetimizi üstüne dökelim.şerbetin çekmesini bekleyelim.Ilık veya soğuk olarak servis yapalım
Serbetini cektikten sonra süzdürürsün biraz titos (ya da yemeden önce catalla üstüne bas serbeti aksin bende öyle yapiyorum) Afiyet olsun umarim begenirsin