Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)

suskun_gız

suskun_gız

Yeni Üye
Üye
Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)
MALZEMELER
2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr. yaprak


HAZIRLANIŞI
Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.
Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
 
melegimeren

melegimeren

Yeni Üye
Üye
Ce: Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)

emeğine sağlık canım ellerine sağlık
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
792
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
3
Görüntüleme
1K
Krizantem
K
SweetCurse
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
SweetCurse
SweetCurse
melisanur
Cevaplar
2
Görüntüleme
3K
melegimeren
melegimeren
Üst