Zeytinyağlı Taze Börülce Yapılışı Resimli

T

TİTAN

Forum Okuru
Zeytinyağlı Taze Börülce Yapılışı Resimli
zeytinyağlı taze börülce
zeytinyağlı taze börülce yapılışı




Özellikle yaz aylarının en sevilen yemekleri zeytinyağlı yemeklerdir melekler :) Bir de yanına karpuz kestiniz mi harika ve ferahlatıcı bir menü hazır demektir. Genelde evlerde pişen z.yağlı taze fasülye yanında zeytinyağlı taze börülce daha etli, leziz oluşu ve görüntüsü sebebiyle daha güzel gelir. Eğer denemediyseniz bir de bunu deneyin diyorum ve zeytinyağlı taze börülce yapılışı hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum :)

zeytinyagli_taze_borulce-265.jpg


Malzemeler:

1 kilo taze börülce
1 adet kuru soğan,
4 adet domates
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker

Yapılışı:

Yaz sebzeleri hem çeşitliliği hem de lezzeti ile damaklarımızı şenlendiriyor. Börülce de bunlardan sadece bir tanesi. Genellikle salatasını yaptığımız börülcenin yemeği de bir o kadar leziz oluyor.

Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz, üzerine zeytinyağını da ekleyip biraz kavuruyoruz.
Kavrulan soğanlara yemeklik doğradığımız domateslerimizi ve ayıkladığımız börülceleri ekliyoruz.
En son tuz ve zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi şekeri de ekleyip yemeğimizi domatesin suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Normalde su eklemeden domatesin kendi suyu ile pişirmeliyiz, ancak bazen domatesler çok sulu olmayabiliyor. Böyle durumlarda yemeğimiz domatesin suyu ile iyice sararıp piştikten sonra biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst