Çok kolay yemek tarifleri (Zuzu Mutfakta )

Patetes Mantısı

bende herşey göz kararı genelde patatesi haşladım sonra soyup çatalla ezdim maydonoz doğradım biraz çok az karabiber ve tuz koyup karıştırdım sonra ufak bir parça alıp elimde köfte gibi yuvarladım ortasına baş parmağımla bastırıp çukur yaptım içine daha önceden hazırladığım sarımsaklı yoğurdu koydum ve pul biberle yağ gezdirdim üzerine
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mini Kumpirler

Patatesi haşlayın, size adet veremicem göz kararı yaptım. Haşlanmış patatesleri tereyağ ile ezin ama ben yine sole margarin kullandım sonra kaşar peyniri koyup karıştırin.. Muffin icin olan mini kaplara koyun ve üzerine mısır bezelye ekleyin. Isteğe göre ketçap mayonez, işte bu kadar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
EV YAPIMI KÜNEFE

Malzemeler Ve Yapilisi:


Bir paket tel kadayıf ama ben 2 tanesi için yarısını kulandım, Kunefe tabağina margarin sürdüm isterseniz bol tereyağda sürülebilir ama ben sole margarin kullandım.. sonra ekmek tahtasında kadayıfları bir güzel doğradım sonra bir kısmını tabağa eşit miktarda yaydım sonra içine dil peyniri deld...im 2 tane. Sonra diğer kalan kadayıfı üzerine yerleştirdim ve kısık ateşte pişirdim kızarınca ekmek tahtası yardımıyla ters çevirdim diğer tarafıda pişirdim kısık ateşte..


şerbeti içinde bir bardak şeker bir bardak su bir tatlı kaşığıda limon sıktım ve ılık şerbeti künefenin üstüne döktüm, samfıstığıyla süsledim…


Afiyet olsun
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KREMALI PATATES
Malzemeler:

isteğe göre patates
1 paket krema
biraz kaşar peynir
1 çay bardağı süt çok azda sıvıyağ...


Yapilisi:


istediğiniz kadar patatesden yapabilirsiniz.. Patatesleri yuvarlak yuvarlak kesin, tepsiye yerleştirin.
Sonra üzerine bir paket krema, süt, biraz sıvıyağ ve tuzu koyup karıştırin.
Patateslerin üzerine dökun ve üzerine kaşar rendesi serpin ve firina verin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Havuç Topları

dilediğiniz kadar havuçla yapabilirsiniz ben 4-5 tane havuçtan yaptım havuçları rendeledim 1 bardak şekerle ocakta kavurdum...sonra içine bir paketin yarısı kadar petibör bisküvi ufaladım biraz ceviz fındık koydum tarçın koydum 3-4 tatlı kaşığı ve elimde küçük toplar yapıp yuvarladım hindistan cevizine bandırıp tabaklara dizdim afiyet olsun..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ev usulü Adana Şiş

malzemeler...
arkadaşlar ben 300 gr.kıymadan yaptım bayada oldu nerden baksan 12-13 tane şiş çıktı neden ama çünkü ben eti az ve ince yaptım şişe çünkü kalın sevmiyorum bide yanık sevdiğim için fazla pişirdim mangalda ...


şimdi evet ben et olayına titiz olduğum için bol sarımsak koydum onu baştan ...söyliyim ama kuru soğan koymadım çünkü dağılıyo arkadaşlar ve sulandırıyo ben koymadım...
300 gr.köftelik kıyma
7-8 diş sarımsak
bir yemek kaşığının yarısı domates salçası
bir yemek kaşığının yarısı biber salçası
biraz karabiber ,kimyon,azcık tuz
göz kararı ekmek içi
hepsi bu kadar sonra bir güzel yoğurdum ve şişlere eti uzunlamasına dizdim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
profiterol


malzemeler:
Hamuru için;
1,5 Su Bardağı Su
125 Gr. Margarin
1 Su Bardağı Un...
5 Adet (Orta Boy) Yumurta( benim yumurtalar küçük olduğu için ben 6 yumurta kullandım akışkan bir hamur olması lazım biraz baktınız katı oldu bir tane daha yumurta kırın)
1 Çay Kaşığı Şeker




Kreması için;


2,5 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı( kızlar ben dün yaparken yumurta sarısı koymayı unuttum ama bi değişiklik olmadı harika oldu )



Profiterol Hamurunun Yapılışı;


bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
Su kaynayınca margarini koyun ve karıştırınn eriyene karıştırın
Margarin eriyince un, ve şekeri ekleyin ve bir güzel karıstırınve kıvama gelince kapatın böyle kaynayınca baloncuklar çıkıyo ya o zaman kapatınve soğuması için 20 25 dk bekleyin ben iyice soğuyuncaya kadar beklettim çünkü soğumassa kırdığımız yumurtalar içinde pişer ALLAH korusun
soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin sonra mikserle iyice çırpın sonra bakın kıvamına eğer katıysa bir yumurta daha kırın ben toplam 6 yumurta kırdım ama dediğim gibi yumurtalar küçüktü büyükse eğer sanırım 4-5 yumurta yeter.sonra buzdolabında 1 saat bekletin.
karışım buzdolabında beklerlen kremayı yaptım ben
2-,5 su bardağı sütü 2 çay bardağı toz şekeri 1 çay bardağı unu ilave ettim bir güzel muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırdım ama dediğim gibi ben yumurta sarılarını koymayı unuttum ama güzel oldu yani sonra muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp 1 paket vanilya koyun dicem ama kızlar ben unutkanım hat safhadavanilyayıda koymayı unutmuşum ama var ya hiç bir değişiklik olmadı ben profiterolun tadını daha önceden bildiğim için ve çok sevdiğim için bir an onu unuttum bunu unuttum kesin olmaz dedim ama hiç bir eksiklik hissetmedim neyse doğru olan tarifi vereyim size sonra vanilyayı katın karıştırın.ve soğumaya bırakın.


sonra diğer hamur malzemesini buzdolabından çıkaralım artık 1 saat oldu
Tepsinizi azcık yağlayın.
Karışımdan bir çay kaşığı alın ikinci çay kaşığı ile itin tepsiye ama aralıklarla koyun malzemeyi sonradan kabaracağı için mesafe olsun aralarında 2 cm.
önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.ama benim fırında ben ilk önce 200 dereceye ayarladım hamuru koydum 5 dk pişirdim sonra 160 dereceye indirdim 15 dk öle pişirdim herkesin fırının ayarı başka....
Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.hemen fırından çıkartırsanız fosss diye sönüyo hamur.
sonra hamuru ortadan kesin içine çay kaşığı yardımıyla kremayı koyun kapatın ve tabağa dizin.ya tariflerde tüple krema sıkın falan diyo ama çay kaşığı ile daha pratik.


evde kendinizde çikolata sosu yapabilirsiniz ama benim evde hazır çikolata sosum olduğu için bunu kullanmayı uygun gördüm.
ama sos yoksa şöyle yapın sosu
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker.


hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin soğuyunca yaptığınız top hamurların üzerine gezdirin...ama sos iyice soğuması lazım yoksa hamur topları yumuşar arkadaşlar...afiyet olsun.....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekler Pasta ( Kedi Dilinden )

malzemeler: kedi dili
süt,un,şeker,vanilya,hazır çikolata sosu ,hindistan cevizi

kreması için: 1,5 bardak süt 1 çay bardağı un,1 çay bardağı şeker ...karıştır muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve 2 paket vanilya koyun karıştırın ....

bimden aldığım kedi dillerini bir tas sütte ısl...adım arasına kremayı koydum ve tekrar ıslattığım kedi dilini üstüne koydum ve üzerine hazır çikolata sosu döktüm afiyet olsun

not: arkadaşlar hazır çikolata sosunu kendiniz evde de yapabilirsiniz ama benim dolapta hazır sosum eksik olmaz rahat oluyo ondan hazır kullanıyorum...afiyet olsun
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ETSU YEMEĞİM


Malzemeler: 2 tane parça et aldım
bir güzel tavada sıvıyağ eşliğinde kızarttım sonra kızardıktan sonra düdüklüye koyup haşladım haşlandıktan sonra didikledim tel tel diğer yandan tencereye sıvıyağ koydum 2 yemek kaşığı salça biraz biber salçasıda kattım sonra göz kararı su koydum sıcak su ve sonra didiklediğim etleri koydum biraz kimyon karabiber tuz ekledim hepsi bu :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Pirinçli Köfte

Malzemeler: 300 gr köftelik kıyma
3 avuç pirinç
göz kararı karabiber,kimyon ,tuz
5-6 tane orta boy patates
1 kuru soğan
isteğe göre sivribiber...
2 yemek kaşığı salça
göz kararı su

Yapılışı: kıymanın üzerine 3 avuç pirinci koy karabiber,kimyon ve tuzu koy karıştır .sonra eline ufak parçalar alıp yuvarla hepsini yuvarladıktan sonra azıcık tavada ters düz edin tam kavurmayın ama sonra daha önce tepsiye yuvarlak yuvalarlak doğradığım patateslerin üzerine koydum soğanı halka halka dildim biberi koydum dilerseniz başka sebzelerde koyabilirsiniz daha sonra salçalı su edip yemeğin üzerine döktüm ve de fırına koydum ....hepinize afiyet olsun kızlar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst