Balık menüm (resimli anlatımlı)

vaaaaoooooovvvvvv süper bi sofra olmuş ya ama ben çok kötü oldum şimdi yaa ben çok becerikszim ama omadı morelim bouzldu valla ha
Asenam canım ilk evlendiğim yıllarda yaptığım yemekleri sokağa koyardım köpecikler bile yemezdi zamanla sende zengin bir menü oluşturursun en pratiğinden

Yahu tam yatim dedim de bu konuya takıldım. İnsan utarın yahu gecenin bu saatinde böyle bimr şeyi açmaya vallahi darıldım bari evinin adresini verde eşimle gelelim kaldı ise bunlardan yiyelim olmaz mı yahu ))
teşekkürler, buyurun yoksa da yaparız
Of of of ki ne of )) Ellerine sağlık mis gibi koktu beni balıklardan ziyade o kırmızı soğan piyazı öldürdü ya
Sadminim ayıp ettin sen gel yeterki biz Karadeniz hariç pişirmeyiz bak yarın bir kasa geliyormuş palamut beklerim piyaz soğan sen ne dilersen sofranda hazır olur evelallah
Ellerine saglik Melek, yalniz daha once de duymama ragmen ben su patatesi balikla hic bagdastiramiyorum, bir gun deneyecegim bu gidisle
teşekkürler canım bence muhakkak dene çok yakışıyor hele acı seviyorsan biraz acılı yap mis gibi olur
mawim canımmmm sen gel ben sana ne sofralar dizerim bak eşim sever zengin sofrayı ben de ana yemekten çok meze vardır eşler baş tacı yapmak lazım
Kaşarlı mantar ve fırında somon balığı ah olsada yesem
ayşe gel hadi canım kapım açık
vallahi balığın yanına bende hep ne olsaki diye düşünürüm ama bi salata yapar bırakırım.bende piyaza bayıldım deniycem
evet ben de hep düşünürdüm ama bu menü çok tuttu tavsiye ederim bir de çok hafif oldu eşimin sağlık sorunlarından dolayı daha hafif şeylere özenirim piyaz için daima dolabımda haşlanmış fasulyem bulunur kesinlikle denemelisin
bende bi tuhaflık var valla şu güzel çeşiti bo sofrada tek yiyebileceğim pates ve salata benim ))
asenaaaa nasıl yani inşallahhhhhhh hamiş olursun ve bu sofraya aş erersin gelirsin ben de yaparım yersin de yersin
evet löp löp et olmasın kuzinede mükemmel olur canım tadı bambaşka olur bak yanına helvada yap tavsiye ederim enfes olur
 
[h=3]Sevdem bu tarifi dene canım sıcak sunum mükemmel ben birazda fındık ekliyorum üstüne [/h][h=3]



[/h][h=3]Fırında Sıcak Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Malzeme Listesi[/h]
  • 300 Gram Tahin Helvası
  • Bir kaç Damla Limon Suyu

1. Fırında helva yapabilmek için bir adet büyükçe bir fırın kabı ya da güveç kullanabileceğiniz gibi, yerken kolaylık sağlaması açısından porsiyonluk fırın kapları ya da güveçler kullanılması tavsiye edilir. Helvayı kakaolu da seçebilirsiniz ancak sade tahin helvası en uygunu olacaktır.
2. Önce helvayı çatalla kolayca ezebilmek için yayvanca bir kap içine kişi başı yaklaşık 100-150 gram helva koyun. (Kişi başı yarım paket margarin büyüklüğü gibi düşünebilirsiniz.)
3. Helvayı çatalla ezmeye başlayın. Üzerine 300 gram helva için yarım limonun da yarısı kadar limon suyu sıkın. Yarım limonun tamamı 300 gram helva için çok fazla gelecektir. Yaklaşık 10-15 damla limon suyu yeterlidir. Limon suyu ile birlikte helvayı çatalla iyice ezin. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
4. Helva zaten oldukça yağlı olduğu için ayrıca tereyağı eklemek fazla gelecektir. Ancak tereyağının tadından hoşlanıyorsanız bir tatlı kaşığı kadar da tereyağı ekleyebilirsiniz.
5. Helvayı iyice ezdikten sonra kaplara paylaştırın. Kaplarda yaklaşık 1 cm kalınlığında helva olmalı. Kabı ağzına dek doldurmayın çünkü pişerken kabarıp hacmi genişleyecek ve kaptan taşacaktır.
6. Fırın kaplarını fırına koyun ve ara ara mutlaka kontrol edin. Helva eriyip üzeri hafif pembeleştiğinde fırından çıkararak servis yapın.
7. Fırın kabı kolayca soğumayacaktır. Bunun için kapları kaymaması için peçete serdiğiniz tabaklara koyarak servis yapabilirsiniz.
[h=3]Not:[/h]Fırında sıcak tahin helvası, balığın üzerine yenilebilecek en uygun tatlılardan biridir.
Yanında kızarmış ekmek ve kabından kolayca ile servis edebilirsiniz.
Eğer baharatlı tadlardan hoşlanıyor iseniz helvayı limonla ezerken bir tutam kadar tarçın da ilave edebilirsiniz.
 
melekim ben vejeteryanım otçul takılıyorum her yemeği yiğemiyorum ben yaaa çok tuhaf bi insanım ben aş erersem bi gün hepsinden yemek isterim ama et aşermeyim mümkünse
 
melekim ben vejeteryanım otçul takılıyorum her yemeği yiğemiyorum ben yaaa çok tuhaf bi insanım ben aş erersem bi gün hepsinden yemek isterim ama et aşermeyim mümkünse
asenam bak sen bir hamiş ol ben sana aş er diye bol bol balık tavık ne varsa getireceğim
hiç denemedim meleğim ama çok duydum ben genelde un helvası kavururyorum olmadı helvada yaparık

yap sevdem yakışır un helvasını çok severim kokusu burnuma geldi bak şimdi
 
Ellerine saglik Melek, yalniz daha once de duymama ragmen ben su patatesi balikla hic bagdastiramiyorum, bir gun deneyecegim bu gidisle

yurt disinda fish&cips (balik&patates)cok meshurdur.kizamis olarak ve patatese sirke de dokerler sokakta insanlar ellerinde bir paketle gorursun yanindan biri gecse hemen kokusundan farkedebilirsin.biz belki domuz urunleride kizartiyorlardir diye ayni yagda hic yemek nasip olmadi ama bildigimiz bir yerden baligindan yeme firsatim olmustu coklezzetliydi gercekten balik.