Hurhurcuğum öncelikle sen de hoşgeldin, ben de uzun zamandır yoktum ortalıkta. Branşım sınıf öğretmenliği değil ama 1 sene 1. sınıf öğretmenliği de yapmıştım.
Şimdi, okullar 1. sınıflar için başlayalı henüz 1 ay oldu. İlk grup verilmişmidir bilmiyorum yani E,L,A,T grup harfleri... Öğretmeniyle irtibat halinde olmalısın bu şekilde giderse özel ders alması konusunda hassas davranabilirsin takipte ol olur mu? Ağır öğreniyorsa üstüne çok gidip sinirlenme ve ürkütme çocuğunu. Sürekli tekrar etmesi gerekiyor ama sabırla. Ek kaynaklar var kırtasiyelerde. Oyun içerikli, sesli resimli vs. Onlara da bakabilirsin. Dikkatini çekebilir ve birlikte çalışırken günlük hayattan benzetmelerle harfleri söyle ona. "
Doktora gidince boğazımızı gösteriyoruz ya hani oğlum, aaaaa de bakayım diyor ya onun gibi aç ağzını, şimdi de yaz bakayım yuvarlak göbüşlü bir harf bu, hadi yapalım beraber..." gibi...
Ya da şaşırdığımız da aaaaaa deriz ya...
Harfleri önce parmağıyla yazsın hayali olarak havada ve masanın üzerinde. Yerim ben onun minik parmaklarını bu arada: )
Her şeyden önemlisi sabırlı olman gerekiyor Hurhur. Öğretmeniyle sıkı sık görüş. Sınıfın gerisinde kalmışsa ne yapabileceğini sor canımcım. Allah yardımcınız olsun...