Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.Dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.
Sana yağını eritin,ılımaya bırakın.
Unu, kakaoyu,tarçını,kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın.
Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında 3 dakika çırpın.Yağı ve demli çayı ekleyip l dakika
daha çırpın.
* Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek l dakika daha çırpın.
*Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık l saat pişirin.
Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın,ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.
Keklerinizi pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağım kesinlikle açmayın.Açtığınız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekiniz kabarmayacaktır