Bu, aslında biraz da hayatın sana göre ne olduğu ile alakalı. Sen hayattan tam olarak ne istiyorsun. Hangilerini aldın hangilerini almadın. Daha kötü ne olabilir di ? Para durumumum nasıl ? Özlemde olsa akşamları kızımın sıcak nefesi yanımda diyebiliyor musun ? Belkide sizin bu yaşadığınız çağın vebası diye nitelendirilebilir. Zira her 5 kişiden 3 ünde bu hastalık var. Özellikle ekonomik olarak sıkıntı yaşayanlarda değil de biraz daha durumu iyi olanlarda var.
Kime dokunsanız her yerden sıkıntı akıyor. Birisi yıllardır bebek beklerken sıkıntısını sitemizde o yönde yazarken, birisi eşinin kendisini aldattığını, birisi tansiyonu olduğunu... Yani her birisi ayrı ayrı şeyler yazabiliyor. Hayat, bazen insanın karşısına yoklukla, bazen bebeksizlikle, bazen sağlık problemleri ile çıkabiliyor. Buda bizleri insan olarak yıpratıyor malesef.
Size tavsiyem hayata biraz daha pozitif bakabilmeniz. Yuvayı dağıtmak ve ayrılmak kolay peki ya sonra, yine bebeğinize uzaksınız niye ? E hayat şartları için artık daha fazla çalışıyor olabilmeniz gerekli. Herşeyi iyi düşünürken hatta bin düşünürken bir adımı düşünüp sonra doğru ise hayata geçirmenizi tavsiye ediyorum. Hiç kimse yoktur ki hayatım dört dörtlük desin. Bu bağlamda biraz daha pozitif düşünerek, elinizdekileri aklınızdan geçirip en azından sağlıkla ilgili sıkıntınız olmadığı için, eşinizin başınızda olduğu için, bebeğiniz için şükür etmenizi ve birazcık mutlu olmanızı ümit ediyorum.
Hep kendi kendinize şu şöyle olursa sonuçta bu böyle olur mu diye sorun lütfen. Bu dönemin geçici olmasını diliyorum. Hayırlı akşamlar dilerim. Bebişinizi öpün lütfen olur mu ?