Et Sote tarifi
Türk Mutfağının vazgeçilmez sofralarından eksik olmayan Et sote trifini sizlere anlatacagım. Servis 4 kişilik olacaktır.
Et Sote Malzemeleri :
- 2-3 adet sivribiber
- 500 gr. sote et
- 1 çay bardağı yağ
- 1 adet Soğan orta boy
- 2 adet Domates orta boy
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Et sotenin hazırlanışı:
En başta soğanları iyice kıyalım daha sonra tavamıza bir çay bardağı yağ ile iyi rendelenmiş soğanımızı ekleyelim iyice pembeleştikten sonra tavamıza eti ilave ederek kavuralım
.
Domatesleri ufak parçalar halinde dograyarak tavamıza katalım kısık ateşte domatesler iyice suyunu çekene kadar kaynasın ve sonra doğradıgımız sivri biberleri ilave edelimm.Artık tuzunu, karabiber ve 2 bardak suyumuzu ekletikten sonra ocakta kısık ateşte iyice yumuşamasını bekleyelim.
Ortalama pişme süresi 30 dakika gibidir. ocaktan almadan önce bir tatlı kaşığı kekik ekleyerek servise başlayabilirsiniz..