Et sote nasıl yapılır

  • Konbuyu başlatan narçiçeğimm
  • Başlangıç tarihi
narçiçeğimm

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
Et sote nasıl yapılır
Et Sote tarifi
et_sote_tarifi-331.jpg


Türk Mutfağının vazgeçilmez sofralarından eksik olmayan Et sote trifini sizlere anlatacagım. Servis 4 kişilik olacaktır.
Et Sote Malzemeleri :
  • 2-3 adet sivribiber
  • 500 gr. sote et
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 adet Soğan orta boy
  • 2 adet Domates orta boy
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Et sotenin hazırlanışı:
En başta soğanları iyice kıyalım daha sonra tavamıza bir çay bardağı yağ ile iyi rendelenmiş soğanımızı ekleyelim iyice pembeleştikten sonra tavamıza eti ilave ederek kavuralım.
Domatesleri ufak parçalar halinde dograyarak tavamıza katalım kısık ateşte domatesler iyice suyunu çekene kadar kaynasın ve sonra doğradıgımız sivri biberleri ilave edelimm.Artık tuzunu, karabiber ve 2 bardak suyumuzu ekletikten sonra ocakta kısık ateşte iyice yumuşamasını bekleyelim.
Ortalama pişme süresi 30 dakika gibidir. ocaktan almadan önce bir tatlı kaşığı kekik ekleyerek servise başlayabilirsiniz..
 

Benzer İçerikler

Uzman SühaN
Cevaplar
0
Görüntüleme
973
Uzman SühaN
Uzman SühaN
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
11K
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
Üst