Sevgili melekler, patlıcanı sevenler, karnıyarık yemeği ile imambayıldıdan vazgeçemem diyenler, kısacası patlıcanı her haliyle sevenler 🙂 Bu yazımızda etli islim kebabı tarifi ile karşınızdayız. Kürdan Kebabı da denilen bu muazzam lezzet için buyrun tarifimize.. 🙂
İslim kebabı için gerekli olan malzemeler
250 gr. et
4 kaşık yağ
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet patlıcan
4 adet dolmalık biber
İslim Kebabı Yapılışı
Etin kol, incik, döş tarafından irice parçalar kesin. Bir tencerenin içine 1 kaşık yağ, kıyılmış 1 baş soğan ve etleri koyun. İyice kavurduktan sonra domatesleri ekleyerek tekrar kavurun. 1 bardak sıcak su ilave edin ve hafif ateşte pişirin. Etler kemiğinden ayrılır, salçası süzülerek hazırlanır.
Patlıcanları soyun ve 4 kalın parçaya keserek kızartın. Birberleri de kızartın. Etlere 2 dilim patlıcan sarın, üzerine pişmiş biber ve halka halinde kesilmiş domates koyun. Üzerine salça süzüp hafif fırında 15 dakika pişirin.