Gaziantep usulu patlıcan kebabı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gaziantep usulu patlıcan kebabı
patlıcan kebabı patlican kebabi antep usulü patlıcan kebabı antep usulü tarifi
Arkadaşlar biz bu kebabı yapıyoruz gerçekten çok lezzetli oluyor.Patlıcan kebabının farklı tarifleri olsada benim favorim Gaziantep usulu patlıcan kebabı özelliklede taş fırunda güzel pişmişse gerçekten mangal tadında çok lezzetli oluyor



malzemeler:
2 kilo kebablık patlıcan
1 kilo orta yağlı kıyma
1 kilo domates
10 tane yeşil biber
tuz ,karabiber,kırmızı biber


Yapılışı:
Gaziantep mutfağının bu leziz kebabı mangalda da yapılır.Nasıl bunda patlıcanları serıtler halınde kesıyorsak,ondada aynı sekılde keser aralarına etlermızi aynı sekılde şişe saplayarak mangalda pişiririz.
Öncelıkle etımıze tuz,karbıber,kırmızı biber ekleyerek özlestırelım.sonra serılere böldüğümüz patlıcanların arasına yerleştirerek 1 patlıcan,bır et şeklinde tepsimize dizelim.
Domateslerimizi ikiye bölelım,biberleri istersek ikiye bölelim.Ayrı bir tepsiye koyalım.
fırınımızda yaklaşık 45 dk 200 derecede pişirelim.Pişen domates ve biberleri tepsinin üzerine koyarak,servıse hazır hale,getirelim.