ya yeminle süpersin zuzu.😀.şimdi bişey dicem belki inanmıcaksınız.valla ben bazen böyle mutfakta yemek yaparken şıkır şıkır arada bide oynarım yani bu bölüm tam benlik olmuş😀 emeğine sağlık+ rep
. ben işi biliyom adminimm valla artık mutfaktan cıkmazsınız yemek yapmayan hanımları görelim bakalım mutfakta neler döktürcekler..şaka biryana aklıma birden öylesine geliverdi adminim...hem arkadaşlarımızın işinede yarayabilir adına...inanın sormadan açtım kabalık yaptım çekinmedim de değik hani adminin....verdiğiniz cesaretle süperim adminim çok teşekkür ederim emeği geçen tüm arkadaşlarım adına
Malzeme:
6 adet patates
1 adet kuru soğan
3-4 adet soğan
2 adet sivri biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1/2 demet maydanoz
birkaç yaprak taze nane
kırmızı biber
tuz
Yapılışı:
Patatesler yıkanıp, haşlanır.
Soğuyunca soyulup küp küp kesilir.
Soğanlar piyazlık doğranıp tuz ile ovulur.
Taze soğan, maydanoz, nane ve sivribiber ayıklanıp ince ince kıyılır.
Hepsi harmanlanır.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı biber çırpılarak sos hazırlanır.
Patatesler servis tabağına alınıp, üzerine sos dökülür.
Yayla Çorbası
Süre: 25 dakika Porsiyon :6 kişilik
Malzeme:
8 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
kuru nane
kırmızı biber
tuz
Yapılışı:
Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra yumuşayıncaya kadar et suyuyla pişirilir.
Un, yumurta sarısı, yoğurt ve süt karıştırılarak kaynamakta olan pirince eklenir.
Ateş kısılarak, tuz eklenir.
Servis yapmadan önce nane ve kırmızı biber tereyağında yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir.
Yarım kg. pirzolayı tavada sıvıyağda pişirin.Pişen pirzolaları servis tabağına alın.Sosu için soğanı,sarımsağı, mantarı ve domatesi doğrayın.Pirzolaları pişirdiğiniz aynı tavaya alarak sosu pişirin. Tavaya ilk önce kesilmiş olan sarımsak,soğan,yarı kıvamda sotelenmiş ince kıyılmış taze fasulye ve mantarı beraber alıp soteleyin. Daha sonra tavaya kesilmiş domatesleri alın.Tuzunu ilave edin.Sosu pişirin. Servis tabağına aldığınız pirzolaların üzerine sosu dökerek servis edin.
Zeytinli ve domates soslu spagetti
Zeytinli ve domates soslu spagetti KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler:
1 paket spagetti Yarım demet maydanoz Yarım kg domates 6-7 çarliston biber 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 10-15 siyah zeytin Hazırlanışı: * Çarliston biberleri temizleyip ince halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri soteleyin. Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka dilimleyin. Domates sosuna ekleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Sosa ilave edip tavayı ocaktan alın.
* Spagettiyi tuzlu kaynar suda haşlayın. Süzgeçte suyu iyice süzüldükten sonra geniş bir kâseye alın. Sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın. Un Helvası
Süre: 20 dakika 6 kişilik Malzeme: 125 gram tereyağı 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı çam fıtığı 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yapılışı: Yağ tencereye alınıp eritilir. Daha sonra un eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Fıstıklar ilave edilip birkaç kez çevrilip pembeleşmesi sağlanır. Su, süt ve şeker eklenir. Tencereye yapışmayacak kıvama gelinceye kadar kavrulur. Biraz demlendirdikten sonra kaşık kaşık alınıp tabağa dizilir.