Cevap: Haftanın en hamarat meleği
Malzemeler ; 4 kişi için Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.
Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir.
Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından
yarılmış taze yeşil biberler konur.
Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.
½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
2 orta büyüklükte Domates
3 tane Yeşil Biber
1 bardak Su
Kıyılmış Maydanoz
yeterince Tuz
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce
kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.
Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.
Mercimekli Bulgur Pilavı
- yarım su bardağı yeşil Mercimek
- 2. baş soğan
- 2.bardak bulgur
- 2. kaşık tereyağı
- 1. adet domates
- 1.adet yeşil biber
- 1.adet patates
- 100.gr kıyma
- salça, tuz, karabiber
Yapılışı:
önceden ıslanmış mercimeği az pişirdim, süzdüm
sonra tereyağında soğanları pembeleştirdim.
Kıymasınıda ekledim kavurdum salçasını, robota çektiğim biberi,
domatesi, patateside ekleyip iyice kavurdum mercimeği,
bulguruda ekledim 4/5 su bardağı kaynattığım suyu kattım
tuzunu, karabiberin de koyup demledim
Afiyet olsun.
Fırında Sütlaç
1.kg süt
2.su bardağı su
1.su bardağı pirinç
2.yumurta sarısı
1.kaşık nişasta
1/5. su bardağı şeker
yarım paket vanilya
üstü için, isteğe göre fındık
Yapılışı:
Ben ilk kez denedim fırında sütlacı
2 bardak suyla pirinci pişirdim, sütünü ekledim sonra
bir kaseye bir kaşık nişastayı yarım paket vanilyayı soğuk sütle çözdüm ve sütlaca
kattım devamlı karıştırarak pişirdim.Sonrada şekerini ilave ettim.Bir kasede aldığım sütlaçtan soğuttum
2 yumurta sarısını karıştırdım ve sütlaca ekledim.3 , 4 dakika daha kısık ateşte pişirdim.
Aslında fırında sütlaç toprak kaselerde güzel olurdu, ama bende
bulunmadığından ben cam kasede yaptım sütlacı kaselere boşalttım 6 kişilik oldu )
sıcak su koyduğum bir tepsiye kaseleri yerleştirdim, önceden kızdırdığım fırına sürdüm.
Üstleri kızarana kadar pişirdim, ve işte sonuş resimdeki gibi oldu Tarifi için arkadaşıma
teşekkür ediyorum.
Afiyet olsun ...