Haftanın en hamarat meleği

Cevap: Haftanın en hamarat meleği

işin şakası ben teşekkür ederim arkadaşlar....cevap yazarken bile kıvırtmaktan geri kalmıyom hanii
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

eywahlar olsun koca ramazan ayı boyu aç kalcamızın işaretiiii....barim bi makarna falan yapsaydınızz ..amanınnnnn
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

DÜŞÜNDÜM BU KADAR GÜZEL YEMEKLERİN YANINA MEZELERİ EKSİK BUYRUN HANIMLAR... AFİYET OLSUN





HAYDARİ
Malzemeler
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş Sarmısak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)


Yemeğin Tarifi
Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım
*****************************************


Patates Kroket

3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ


Yemeğin Tarifi
3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.
****************************************
Piyaz

250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta


Yemeğin Tarifi
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.
Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

**********************************
Humus

Humus tarif tarifi Malzemeler
1 kutu haşlanmış nohut konservesi
1 adet orta boy soğan
5 yemek kaşığı tahin
3 diş ezilmiş sarmısak
45 ml. limon suyu
2 çay kaşığı kimyon
45 ml. zeytinyağı
20 gram dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
karabiber

Yemeğin Tarifi
Nohutları yıkayıp, süzülmeye bırakın.

Mutfak robotuna zeytinyağı, sarmısak, limon suyu, kırmızıbiber, tuz, kimyon, tahin ve nohutları koyun.

Humus elde etmek için püre haline gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.

Küçük bir sahanda tereyağını eritin, dolma fıstıklarını ekleyip pembeleşinceye kadar çevirin.

Dolma fıstıklarını servis yapmadan önce humusa ekleyin

 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

DÜŞÜNDÜM BU KADAR GÜZEL YEMEKLERİN YANINA MEZELERİ EKSİK BUYRUN HANIMLAR... AFİYET OLSUN





HAYDARİ
Malzemeler
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş Sarmısak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)


Yemeğin Tarifi
Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım
*****************************************


Patates Kroket

3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ


Yemeğin Tarifi
3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.
****************************************
Piyaz

250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta


Yemeğin Tarifi
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.
Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

**********************************
Humus

Humus tarif tarifi Malzemeler
1 kutu haşlanmış nohut konservesi
1 adet orta boy soğan
5 yemek kaşığı tahin
3 diş ezilmiş sarmısak
45 ml. limon suyu
2 çay kaşığı kimyon
45 ml. zeytinyağı
20 gram dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
karabiber

Yemeğin Tarifi
Nohutları yıkayıp, süzülmeye bırakın.

Mutfak robotuna zeytinyağı, sarmısak, limon suyu, kırmızıbiber, tuz, kimyon, tahin ve nohutları koyun.

Humus elde etmek için püre haline gelene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.

Küçük bir sahanda tereyağını eritin, dolma fıstıklarını ekleyip pembeleşinceye kadar çevirin.

Dolma fıstıklarını servis yapmadan önce humusa ekleyin


diyodum ben bu kızcağız güzel mezeler hazırlar diye bak nasılda içime doğmuşş.humus hariç hepsini bitirebilirimmm acayip çekici geliyolar gözüme ...ellerine sağlık
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

p_1585_o.jpg


Malzemeler ; 4 kişi için Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.

Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir.
Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından
yarılmış taze yeşil biberler konur.
Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.

½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
2 orta büyüklükte Domates
3 tane Yeşil Biber
1 bardak Su
Kıyılmış Maydanoz
yeterince Tuz
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce
kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.

Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.

Mercimekli Bulgur Pilavı
pilav1.jpg


  • yarım su bardağı yeşil Mercimek
  • 2. baş soğan
  • 2.bardak bulgur
  • 2. kaşık tereyağı
  • 1. adet domates
  • 1.adet yeşil biber
  • 1.adet patates
  • 100.gr kıyma
  • salça, tuz, karabiber





Yapılışı:
önceden ıslanmış mercimeği az pişirdim, süzdüm
sonra tereyağında soğanları pembeleştirdim.
Kıymasınıda ekledim kavurdum salçasını, robota çektiğim biberi,
domatesi, patateside ekleyip iyice kavurdum mercimeği,
bulguruda ekledim 4/5 su bardağı kaynattığım suyu kattım
tuzunu, karabiberin de koyup demledim
Afiyet olsun.


Fırında Sütlaç
sutlac.jpg

1.kg süt
2.su bardağı su
1.su bardağı pirinç
2.yumurta sarısı
1.kaşık nişasta
1/5. su bardağı şeker
yarım paket vanilya
üstü için, isteğe göre fındık Yapılışı:
Ben ilk kez denedim fırında sütlacı :)
2 bardak suyla pirinci pişirdim, sütünü ekledim sonra
bir kaseye bir kaşık nişastayı yarım paket vanilyayı soğuk sütle çözdüm ve sütlaca
kattım devamlı karıştırarak pişirdim.Sonrada şekerini ilave ettim.Bir kasede aldığım sütlaçtan soğuttum
2 yumurta sarısını karıştırdım ve sütlaca ekledim.3 , 4 dakika daha kısık ateşte pişirdim.
Aslında fırında sütlaç toprak kaselerde güzel olurdu, ama bende
bulunmadığından ben cam kasede yaptım :) sütlacı kaselere boşalttım 6 kişilik oldu :))
sıcak su koyduğum bir tepsiye kaseleri yerleştirdim, önceden kızdırdığım fırına sürdüm.
Üstleri kızarana kadar pişirdim, ve işte sonuş resimdeki gibi oldu :) Tarifi için arkadaşıma
teşekkür ediyorum.
Afiyet olsun ...

 
Son düzenleme:
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

ellerine sağlık handanım çok güzel olmuş...ben mercımeklı bulgurlu pilavı sıvaslı bır arkadaşımın ellerinden yemiştim .üzerine tereyağı eritip dükmüştü inanılmaz güzel olmuştu....tavsiye ederim arkadaşlar
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

Hadi bakalım hamarat hanımlar neredesiniz..

aaaa salatayı karıştırmaktan bi hal oldumm hadi gelin bakiiim... :D
Hani nerde bunun limonu tuzu sirkesi ooooohoooo !!
 
Geri
Üst