Haftanın en hamarat meleği

Cevap: Haftanın en hamarat meleği

.


ÇITIR PİZZA HAMURU (İNCE)


images


Bir 40 cm'lik, iki 30 cm'lik veya 8 adet tek kişilik pizza hamuru
(Ben 35 cm'lik tepsiye bir adet yaptım ve 20 cm'lik pizza hamuru arttı, siz benim kadar ince yapmak istemezseniz, hepsini kullanabilirsiniz.)

Malzemeler;



1 su bardağı ılık su

2 + 1/4 tatlı kaşığı aktif kuru maya (ben evde olmadığı için aynı ölçülerde instant maya kullandım)

1 tatlı kaşığı şeker

3 + 1/2 su bardağı un

1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz

1/4 su bardağı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı daha (mümkün olduğu kadar işlemeden geçmemiş, ben sızma kullandım)

1 büyük yumurtanın sarısı

Hazırlanışı;
Büyük bir kaseyi hafifçe zeytinyağıyla kaplayıp bir kenara koyun.

Su, maya ve şekeri yoğurma kabında karıştırın. Zeytinyağı ve yumurta sarısını

3 + 1/4 bardak unu ve tuzu beraberce mayalı karışımın üzerine eleyin ve yumuşak bir hamur oluncaya kadar karıştırın.

Hamuru hafifçe un serpilmiş tezgaha alın ve kalan 1/4 bardak unla beraber yaklaşık 10 dakika pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamura yuvarlak bir şekil verip önceden yağlanan kaseye alın her tarafının yağla kaplanması için kase içinde döndürün.

Üzerine temiz ve nemli bir mutfak havlusu kapatıp ılık bir yerde iki katı kadar kabarıncaya kadar bekletin, yaklaşık 90 dk.

Hamur kabarınca kaseden alın ve unlu yüzde merdaneyle açıp tepsiye alın. Ben hamuru piştikten sonra bütün olarak tepsiden çıkarabilmek için 35cm çapındaki yağlanmış tepsinin tersine yerleştirdim.

Tarifte malzemelerini koyduktan sonra 260C'de 10 - 12 dakika pişirin diyor. Bende buna göre pişirdim ama üstü fazlasıyla kızarmışken altı beyaz kalmıştı. Kenarları çıtır çıtırdı ama tabii malzemenin ağırlığından olsa gerek orta kısımları çok çıtır değildi. Bir dahaki sefere 200C derecede pişirmeyi düşünüyorum. Bu kısım tamamen sizin fırınınızın huyuna ve de suyuna bağlı sanırım.


.
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

.


421328763_a2b0b54881_o.jpg


MANTARLI GÜVEÇ

Malzemeler;


4 patlıcan

2 kabak

400 gr. mantar

4 domates

4 sivri biber

2 kırmızı biber

500 gr kuşbaşı et (biz dana kullandık)

2 kuru soğan (piyazlık kıyılmış veya yemeklik doğranmış)

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, Karabiber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı;
Kuşbaşı etleri güveçte suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra 2 kaşık zeytinyağını ekleyip soğanları hafifçe kavurun.

Sırasıyla, biberleri, patlıcanları, kabağı, sarımsakları ve mantarları yerleştirin. En üste doğranmış domatesleri yayın.

Bir kasede salça, sıcak su, tuz, karabiber, kırmızı biber, zeytinyağını karıştırın ve domateslerin üzerinde gezdirin.

Maydanoz ve dereotunu saplarıyla beraber domateslerin üzerine yerleştirin. Folyoyla güvecin ağzını kapatın. Orta ateşte sebzeler iyice pişene kadar kaynatın, yaklaşık 60 dk.


421568570_7613ae2f30_o.jpg


Malzemeler;


2 su bardağı pilavlık bulgur, yıkanmış ve süzülmüş

3 yemek kaşığı tereyağı

1 kuru soğan, küp küp doğranmış

2 diş sarımsak, kıyılmış

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 küçük domates, soyulmuş, küp küp doğranmış

Tuz, Kırmızı biber

3 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı;
Pilavlık tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyip kavurun. Sarımsakları da ekleyin 1 kaç saniye daha kavurun. Domatesi ve salçayı ekleyin 30 sn kadar daha kavurun, tuzu ve biberi ilave edin.

Süzülmüş bulguru ekleyip bir kaç kez karıştırarak kavurduktan sonra kaynar suyu ilave edip tekrar karıştırıp pilavı eşit olarak yayın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dk kadar kısık ateşte kontrol ederek pişirin. Piştikten sonra pilavın üstünü kağıt havluyla örtüp kapağı kapatarak dinlendirin.


421568899_27d50cfd3a_o.jpg


YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI

Malzemeler;

1/2 demet semizotu

250 gr yoğurt

6-7 kaşık mayonez

2 diş sarımsak, rendelenmiş

3 küçük salatalık

Hazırlanışı;
Semizotlarını iri bir şekilde doğrayın.

Salatalıkları kabuklarıyla rendeleyin.

Bir kasede mayonez, yoğurt ve sarımsağı çırpın.

Bütün malzemeyi karıştırın.


.
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

2007-07-28_134641_karalahana-corbasi1.jpg

kara lahana çorbası



Kuru fasulye
1/3 su bardagi
60 gram
Misir yarmasi
1/3 su bardagi
60 gram
Su
6 su bardagi
1200 gram
Sogan
1 k���k boy
30 gram
Margarin
3 yemek kasigi
30 gram
Kiyma
1/4 su bardagi
45 gram
Sal�a
1 yemek kasigi
10 gram
Tuz
2 tatli kasigi
12 gram
Kara lahana
5-6 yaprak
125 gram
Kara biber
1/4 tatli kasigi
0.5 gram
Kirmizi biber
1/2 tatli kasigi
1 gram

Yapilisi
Fasulyeyi yika, yarmayla birlikte, 2 su bardagi su ile aksamdan islat, kalan suyu kat, yumusayincaya degin, 45-50 dakika pisir. Sogani soy, yika, ince ince dogra , yag ve kiymayla beraber ayri bir tence- reye koy, kisik ateste, biraktigi suyu �ekene degin, yaklasik l0 dakika pisir, sal�ayi ve tuzu ekle, birka� kez �evir, fasulye, yarma ve pisme suyunu koy, kaynamaya birak. Lahanayi yika, ince ince kiy, kaynayan karisima kat, 20 dakika pisir, baharati serp
Lahana Salatası tarifi




Her türlü et yemeği veya makarnanın yanında yiyebileceğiniz, oldukça light bir salata. Üstelik lahana gibi bir antioksidanı çiğ yiyerek tüm nimetlerinden faydalanacaksınız.
Malzemeler:
- 1 büyük yemek tabağını tepeleme dolduracak kadar (250 gr) lahana
  • 1 büyük veya 2 küçük havuç (150 gr)
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı balsamik sirke
  • Tuz

Lahanaları iyice yıkayıp, ince ince doğrayın. Ağza sert gelmemesi açısından, damarlarını keserek çıkartabilirsiniz. Rendelediğiniz havuç ve arzuya göre ekleyeceğiniz tuz ile birlikte harmanlayın. Sosu için, ayrı bir kapta limon, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak, salatanızın üzerine gezdirin. Dereotu, maydonoz veya siyah zeytin ile süsleyerek 3-4 kişiye servis edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

Hamsili Pilav

IÇindekiler


Hamsi
-
1300 gram
Tuz
3 tatli kasigi
18 gram
Maydanoz
� demet
30 gram
Sogan
2 b�y�k boy
200 gram
Zeytinyagi
� su bardagi
150 gram
�amfistigi
2 yemek kasigi
20 gram
Pirin�
2 su bardagi
360 gram
Su (sicak)
4 su bardagi
800 gram
Kus�z�m�
2 yemek kasigi
20 gram
Kara biber
� tatli kasigi
1 gram
Seker
1 tatli kasigi
4 gram

Porsiyon Adedi: 6
Yapilisi
Baliklari temizle, kil�igini �ikar, yika, 1 tatli kasigi tuz serp, karistir. S�zge�te 15 dakika beklet. Maydanozu yika, ayikla. Sogani soy, yika, ince ince dogra tencereye al, yagin 1 yemek kasigini ayir, kalan yag ve fistigi koyup, kapagi kapat, ara sira karistirarak 10 dakika �ld�r. Fistiklarin sararmasi i�in birka� kez daha �evir. Pirinci koy, birka� kez daha �evir. Pirinci yika, s�z, sogana ekle, bir kez daha �evir. Suyu ve kalan tuzu koy, karistir, kus�z�m�n� serp, �nce orta, sonra kisik ateste suyunu �ekene degin 15-20 dakika pisir. Maydanozu ince ince dogra, karabiber ve sekerle birlikte pilava ekle, karistir. Teflon veya cam firin tepsisinin dibini ve kenarlarini 1 yemek kasigi yag ile yagla. Hamsileri, sirtlari tepsiye gelecek sekilde, tepsinin dibine ve kenarlarina diz. Pilavi �zerine yerlestir. Bu kez hamsilerin sirti y�ze gelecek sekilde �zerlerini kapat. �nceden isitilmis orta sicakliktaki firinda yaklasik 30 dakika pisir, servis tabagina ters �evir.
2008-01-17_224710_DSC05375.JPG

Notlar
Karadeniz y�resinin �nl� yemeklerindendir. �g�nlerde, mevsimlik sebze salatasi ile birlikte, tek yemek olarak servis edilir. Bazi y�relerde �zel bakir tavalarda kizartilarak yapilir. Hamsili pilav, birer porsiyonluk kaplar i�inde de hazirlanabilir.
Küp Sebzeli Tavuk Sote tarifi



İşte size, yanında bir ayran ve bir dilim ekmek ile sade olarak yiyebileceğiniz veya az yağlı bir böreğin içi olarak kullanabileceğiniz sebzeli bir tavuk sote tarifi… Bu tarif için Şükran hanıma teşekkür ederim.
Malzemeler:
  • 1 tavuk göğsü (300 gr)
  • 1 patlıcan
  • 1 orta boy patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 2 domates
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç dolusu haşlanmış bezelye
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Patlıcanı ufak küp şeklinde doğrayıp tuzlu suyun içinde 20 dakika kadar bekletin. Bu şekilde acı suyu çıkacaktır. Patlıcanları kurulayın. Patatesi, havucu da yine küp küp doğrayın. Tüm sebzeleri, isteğinize göre baharatlarını ekleyerek, 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyduğunuz yanmaz tavada arada çevirmek suretiyle iyice kızartın. Pişmesine yakın içine haşlanmış bezelyeleri de ilave edin. Başka tarafta minik küpler halinde doğradığınız tavuk göğsünü, yemeklik doğradığınız soğanı, ince ince kıydığınız sarmısağı ve rendelediğiniz domatesi, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı biber ekleyerek iyice pişirin. Tavuklar suyunu çekince sebzelerle karıştırıp, sıcak olarak servis yapın
SALATALAR

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]YOĞURTLU PATLICAN SALATASI


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 orta boy patlıcan
  • [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 fincan yoğurt
    [*]
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 limon
    [*]
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]3 diş sarımsak
    [*]
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatlı kaşığı sıvıyağı
    [*]
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Pulbiber
    [*]
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Karabiber
    [*]Tuz

[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı:[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Patlıcanları fırında közleyin.

Kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın.

Karabiber ilave ederek karıştırın.

Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyerek tekrar karıştırın.
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Servis tabağına koyduktan sonra üzerine pul biber serpin ve servis yapın.[/FONT]

Afiyet Olsun.
asmile.gif


[/FONT]
 
Son düzenleme:
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

anammm görüntüye bak hamsili pilav dayanamammbiri beni durdursunn ellerine sağlık meleğim
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

cay1zu0bj3.jpg




Çayın demi;dostluğun derecesini,
Çayın tadı;dostun muhabbetini,
Çayın sıcaklığı ise;dostun kalbindeki uhuvvetin bir yansıması...






TURŞU KAVURMA
Yine Karadeniz mutfağına has,yöresel bir yemek..Buralarda bu yemeğe bayılıyorlar.Önceden taze fasulyenin turşusunu kuruyorlar.İşte tarifi.

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif][FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Fasulyeleri 2-3 saat önce biraz suda bırakıp tuzunun gitmesini sağlıyoruz.Arzu edilen büyüklükte doğruyoruz.[/FONT][FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Tencereye biraz sıvı yağ koyuyoruz.Bolca sarımsağı ezip yağda kavuruyoruz [/FONT]ve sarımsakla birlikte 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.(turşu kavurmasını soğanlı da yapabilirisniz,hatta biraz salça da ekleyebilirsiniz.)[/FONT]


ALT ÜST BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT (TEPELEME)
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SU
ALDIĞI KADAR UN (ELENMİŞ) VE TUZ
İSTEDİĞİNİZ BİR İÇ MALZEME
KAT ARALARI VE ÜZERİ İÇİN ERİMİŞ TEREYAĞI
YAPILIŞI:
Yumurta,yoğurt,sirke,zeytinyağ,su,tuz ve aldığı kadar un ile hamuru yoğurun. 1 saat dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her iki parçayıda rulo yapın. Ve bıçakla her bir rulodan 13 adet beze çıkartın. Yani toplam 26 adet beze elde etmiş oluyoruz. Unlu tezgahta bezeleri teker teker açın. Açtığınız bezelerin üzerine 1 kaşık erimiş tereyağ sürün ve üst üste yerleştirin. Bu işlemi 13 beze bitene kadar uygulayın. Ben bir bezeyi açtım, tereyağını sürdüm. Diğer bezeyi açtım, öncekinin üzerine koydum ve tekrar tereyağı sürdüm. Böylece 13 bezeyi tamamladım. En üste tereyağ sürmeyin. Bu açılan 13 bezeyi bir tabağa alıp buzluğa atın (daha kolay açılması için). Onlar buzlukta dinlenirken diğer 13 bezeyede aynı işlemleri uygulayın. Zaten bezelerimiz çok küçük olduğu için 10 dakikada bitiyor bu işlem. Buzluğa koyduğunuz yufkaları çıkarıp, diğerlerini koyun. Onlar dinlenirkende siz bu çıkardığınız yufkaları tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine dilediğiniz iç malzemeyi döşeyin. Diğer yufkalarıda buzluktan çıkarıp, onlarıda tepsi büyüklüğünde açın. Ve diğerinin üzerine kapatın. Üzerine erimiş tereyağ gezdirip 180 derecede pişirin. Fırından çıkan börekleri dilimleyip, sıcak sıcak servis edin. Tam ağzınıza layık, çıtır çıtır börekleriniz oldu. Benden söylemesi mutlaka deneyin. ARZUYA GÖRE tavsiye olunur.:hungry: AFİYET OLSUN.:hungry:
not...meleklerım turşunun yanına bunları duşundum inşallah begenırsınız.....
 
Son düzenleme:
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

nebilekyresimleri169medae3.jpg






İlahiaşka vardım
gul.gif

Geçmişimi yok saydım
Ben kapına dayandım
Kabul eyle Allah'ım

Can'da sensin Canan'da
gul.gif

Kanımda damarımda
Attığım her adımda
Visalimsin Allah'ım

Aciz dilim bedenim
gul.gif

Kimsem yok ki gideyim
Halim kime diyeyim
Senden başka Allah'ım

Bundan böyle dileğim
gul.gif

Boşa gün geçirmeyim
sana kulluk edeyim
Yardım eyle Allah'ım
 
Geri
Üst