Kabak tatlısını oldukca değişik şekillerde yapabiliriz. Şimdi anlatacağım basit ve kolay tarife ek olarak içine ayrı ayrı, çikolata, kestane, ceviz içi, kırık büskivi veya birbirine yakışacak malzemelerden 2 sini veya üçünü de bir arada katarak değişik lezzetlerde kabak tatlısı yapabiliriz.
Ben burda sade yaptım sadece üstüne krem şanti ilave ettim. Yapılışı da çok basit, kabaklarımızı küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz, kabaklarımızın üstüne gelecek şekilde su koyup orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Yumuşayan kabaklarımızın suyunu iyice süzüp, sıcakken ezerek püre haline getiriyoruz. 1 kg kabaga 1,5 su bardagı şeker katıp iyice karıştırıyoruz. Püremizi borcama alıp oda sıcaklıgına geldikten sonra buzdolabına alıp iyice soğutuyoruz.
Bu arada tatlıyı yaparken aklıma geldi kabak tatlısı püresi ile büskivi yapabilirmiyim veya pastada kullanabilirmiyim diye, ileride ki günlerde bunlarıda deneyeceğim
Tabiki, kabak tatlılı büskivi ve pasta, benim tarafımdan yapılan kalite kontrolden geçerse blogumda yayımlayacağım.
Neyse ben lafı uzatmadan, tatlımız soğumuş ve biraz kendini toplamış olduğu buzdolabından çıkartıp, servis yapacağımız tabaklara alıyoruz, üstüne krem şantimizi ilave edip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?