Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ispanaklar bir kaba alinir uzerine yumurta ,maydanoz,nane,baharatlar ve patates ilave edilirek karistirilir. Sut ve un azar azar eklenir ..Boza kivami olunca teflon tavaya koyularak kapak ile ustu kapatilir
Alti kazarinca kapak yardimiyla cevrilir diger tarafida kizartilir. Kizartirken uzerine 1 kasik tereyag ilave ediyoruz... Kayganaya her sebze eklenebilir..Mesela kabak yada pirasa olabilir ;cok lezzetli oluyor
1 kilo misir unu,tuz,1 tatli kasigi karbonat bir kabin icine konur. Sicak su ilave ederek iyice yogrulur.Tepsiye yerlestirilir 180 derece firinda pisirilir. Bukadar...Afiyet Olsun
MALZEMELER 1 kilo karalahana 1,5 bardak haslanmis barbunya 2 sogan,2 dis sarmisak 2 kasik tereyag,tuz,karabiber,pulbiber,2 kasik misir unu HAZIRLANISI Lahanalar ayiklanarak iyice yikanir ve ince ince dogranir. Bir tencerede su kaynatilir ve lahanalar haslanip suzulur.
Soganlar kup kup dogranir ve tereyagi ile kavurulur. Sarmisak ,tuz,pulbiber,karabiber ve lahana ilave edilir. Kisik ateste kavurarak pisirilir.En son barbunya ilave edilir afiyet olsunn
Malzemeler: 3 lt. süt 7-8 ad. yumurta 5-6 su bardağı şeker 3 su bardağı mısır unu 1,5 su bardağı un 2 su bardağı yoğurt
200gr tereyağı (tereyağı yerine margarinde kullanabilirsiniz) 14 ad. baklava yufkası
Karabiber vre tuz Şerbeti için: 4 su bardağı su
2 su bardağı şeker Yapılışı:Baklava yufkasını isterseniz kendiniz, isterseniz hazır alabilirsiniz ( bazı yerlerde satılıyor).Muhallebiyi hazırlamak için büyük bir tencereye sütü dökelim, içine unu, mısırununu,yumurtaları,şekeri katıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim ocaktan indirmeden yoğurdu ilave edelim (yoğurt kesilsin) karıştıralım. Diğer tarafta resimde görülen tepsi büyüklüğünde bir tepsiye önce tepsiyi eritmiş olduğumuz tereyağı ile yağlayalım, sonra yufkanın birini yayalım tekrar yağlayalım, böylece yedi yufkaya tamamlayalım, üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiyi dökelim. Muhallebinin üzerine bolca karabiber serpiştirelim birazda elimizle şeker serpiştirelim. Sonra kalan diğer yedi yufkayı yağlayarak muhallebinin üzerine yerleştirelim. 200 derece fırında pişirelim diğer tarafta şerbeti hazırlayalım. Fırında pişirdiğimiz böreğin üzerine sıcak sıcak şerbeti dökelim. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabiliriz. Rahmetli babanem bu böreği çok yapardı.
Kabak tatlısını oldukca değişik şekillerde yapabiliriz. Şimdi anlatacağım basit ve kolay tarife ek olarak içine ayrı ayrı, çikolata, kestane, ceviz içi, kırık büskivi veya birbirine yakışacak malzemelerden 2 sini veya üçünü de bir arada katarak değişik lezzetlerde kabak tatlısı yapabiliriz. Ben burda sade yaptım sadece üstüne krem şanti ilave ettim. Yapılışı da çok basit, kabaklarımızı küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz, kabaklarımızın üstüne gelecek şekilde su koyup orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Yumuşayan kabaklarımızın suyunu iyice süzüp, sıcakken ezerek püre haline getiriyoruz. 1 kg kabaga 1,5 su bardagı şeker katıp iyice karıştırıyoruz. Püremizi borcama alıp oda sıcaklıgına geldikten sonra buzdolabına alıp iyice soğutuyoruz. Bu arada tatlıyı yaparken aklıma geldi kabak tatlısı püresi ile büskivi yapabilirmiyim veya pastada kullanabilirmiyim diye, ileride ki günlerde bunlarıda deneyeceğim Tabiki, kabak tatlılı büskivi ve pasta, benim tarafımdan yapılan kalite kontrolden geçerse blogumda yayımlayacağım. Neyse ben lafı uzatmadan, tatlımız soğumuş ve biraz kendini toplamış olduğu buzdolabından çıkartıp, servis yapacağımız tabaklara alıyoruz, üstüne krem şantimizi ilave edip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Kabak tatlısının yapılması oldukça kolay olan ve severek tükettiğimiz bir tatlı çeşitidir. Yalnız kabakları soyulmuş ve doğranmış olarak alırsanız büyük kolaylık oluyor, eger bütün olarak alırsanız evde kabagın sert kabugunu kesip doğraması biraz zor oluyor...İki kilo kabağa, bir kilo şeker kullandım. Soyup doğradıgımız kabakları pişireceğimiz tencereye alıp üstüne şekerimizi döküyoruz. Yalnız bu işlemi akşamdan yapıp tencerenin ağzını kapatıp, bir gece bu şekilde bırakıyoruz. Ertesi gün kabaklarımız suyunu vermiş olduğundan hiç su koymadan orta ateşte pişiriyoruz. (Eger kabakları bekletmeden hemen pişirmek isterseniz bir çay bardağı su koyun.) Pişen kabaklarımızı ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklıgına geldiklerinde buzdolabına alıp iyice soğumasını sağlıyoruz. Servis yapacağınız zaman üstüne ufalanmış ceviz içi serpebilirsiniz veya üstüne krem şanti de çok güzel oluyor, sizin arzunuza bağlı. Afiyet olsun.....
Kabak tatlısını oldukca değişik şekillerde yapabiliriz. Şimdi anlatacağım basit ve kolay tarife ek olarak içine ayrı ayrı, çikolata, kestane, ceviz içi, kırık büskivi veya birbirine yakışacak malzemelerden 2 sini veya üçünü de bir arada katarak değişik lezzetlerde kabak tatlısı yapabiliriz. Ben burda sade yaptım sadece üstüne krem şanti ilave ettim. Yapılışı da çok basit, kabaklarımızı küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz, kabaklarımızın üstüne gelecek şekilde su koyup orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Yumuşayan kabaklarımızın suyunu iyice süzüp, sıcakken ezerek püre haline getiriyoruz. 1 kg kabaga 1,5 su bardagı şeker katıp iyice karıştırıyoruz. Püremizi borcama alıp oda sıcaklıgına geldikten sonra buzdolabına alıp iyice soğutuyoruz. Bu arada tatlıyı yaparken aklıma geldi kabak tatlısı püresi ile büskivi yapabilirmiyim veya pastada kullanabilirmiyim diye, ileride ki günlerde bunlarıda deneyeceğim Tabiki, kabak tatlılı büskivi ve pasta, benim tarafımdan yapılan kalite kontrolden geçerse blogumda yayımlayacağım.
Neyse ben lafı uzatmadan, tatlımız soğumuş ve biraz kendini toplamış olduğu buzdolabından çıkartıp, servis yapacağımız tabaklara alıyoruz, üstüne krem şantimizi ilave edip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Karadenize özgü kokulu üzümden yapılan mayhoş bir muhallebi ,ama aslında muhallebiyle hiç alakası yok. 2kg kara üzüm,1 su bardaği su eklenerek kaynatılır,süzgeçte ezilir,kabukları bırakılır.meyva suyunun yarısı ateşe konur,diğer yarısına 1,5 su bardaği misir unu +1/2 su bardaği nişasta katılıp iyice yedirilir, kaynayan üzüm suyuna eklenir,kaynamasına yakın tadına bakılır isteğe göre şeker eklenebilir.Kaselere alınır, afiyet olsun....
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz.
hamsili çorba
Malzemeler:
100 gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz. 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız. Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız. Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz.
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz. Soğanı da rendeleyiniz.
Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz. Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz. Beklettiğiniz suyu ilave ediniz. Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Notlar: 1. Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir. 2. Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler. afıyet olsun
Malzemeler: 1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yeºil biber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI : Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız.
Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız. 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.