canım ben zaten kendim hemşire olduğumdan dikkat etmeye çalışıyorum doktorumda benim hemşire olduğumu bildiğinden çok şunu yap bunu yap demiyor ama mesela cinsel ilişkiyi o yasaklamıştı o serbest bıraktı... bir de ilk üç ay olabildiğince dilen canım iş falan yürüyüş hiç gerek yok... canım iyi pişmemiş et yeme bu hamileler için çok tehlikeli bir bakteri bulaşmasına sebep olabiliyor, sebze meyverleri çok iyi yıka, güvenilir olmayan hiç bir süt ürününü yeme, açıkta satılan yiyecek nasıl hazırlandığını bilmediğin hazır gıdaları tüketme... tuvalet hijyenine özen göster mesela muhakkak tuvalete girmeden elini yıka,asla idrar çok fazla sıkışma hissettiğin an tuvalete gitmeye çalış, pamuklu iç çamaşır kullan sonra seni sıkmayan kıyafetler giy, günlük ped kullanıyorsan çok sık değiştir bunlar mantardan korunmak için gerekir(hamilelerde mantar enf. riski fazla olur) ... banyo yaparken çok sıcak suyla değil ılık suyla banyo yap ayakta duş şeklinde yıkan enfeksiyon riskini azaltır... hiç bir kimyasalı kullanmamaya çalış olabildiğince içeriğinde alüminyum gibi metallerin olmadığı ürünleri tercih et... doğal sabun krem vs.lerinin tercih et kullanmak için...
çok uzun oldu aklına takılan ve bilgim olan bişey sorarsan cevap vermeye çalışırım canım...